anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Karolina. ;>

Karolina.
Początkujący

Karolina. ;>

Witam. :)
Od razu mówię, że lustrzankę mam od wczoraj, więc na razie bez żadnych rewelacji, ponieważ dopiero się zapoznajemy. ;)

52 ODPOW. 52
Karolina.
Początkujący
KarolC
Początkujący

Ja tam się nie znam, ale jedyne które mi się względnie podoba jest zdjęcie 4. Na pozostałych za dużo rzeczy rozprasza. Na zdjęciu 5 malina (?) okropnie wygląda na tle uschniętych liści. A i pewnie zaraz oberwiesz za kadry ;)

Karolina.
Początkujący

pewnie tak :)
nie mogę się jeszcze przestawić na wizjer. :P

profile.country.pl_PL.title
BuBu__
Początkujący

tak, nad kadrami musisz popracować, niestety wszystko strasznie centralnie, przy malince te suche badylki mocno szpecą, ale za to kolorki są ok ;)
fot. nr 3, co to za plamki po prawej stronie kadru?? czyżby już syf na matrycy? jeśli masz PS, albo jaki kolwiek inny program graficzny to w przyszłości polecam stemplowanie niechcianych plamek :)

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Wizjer jest lepszy od każdego LCD ! Ja to nawet do nokii oko przykładam :slight_smile:

profile.country.pl_PL.title
doslav.
Poszukiwacz

KarolC napisał(a):

A i pewnie zaraz oberwiesz za kadry ;)

tak, nad kadrami musisz popracować, niestety wszystko strasznie centralnie,

No i już oberwałaś :smileymrgreen:
Nad kompozycją pochylisz się na moment dosłownie i już będziesz znać podstawy. To nie trudne wcale ;) Zgadzam się z uwagami powyżej a od siebie dodam jeszcze, że ta 4-ka coś ma w sobie fajnego. Niestety, nawet dla mnie - ciemnoluba strasznego - ciut tam ciemnawo. Ale gdybym miał wybrać - to właśnie 4-ka jest faworytem.

Masz bardzo fajny sprzęt w rękach (z EXIF-a doczytałem, że A330?) więc wiele jeszcze świetnych zdjęć, dobrych kadrów i niezłej zabawy przed Tobą :smileythumbsup:
Powodzenia życzę i wrzucaj regularnie - to baaaardzo pomaga :D

Parę filmików w szkole fotografowania SONY już masz zaliczone - jak mniemam? ;)

Karolina.
Początkujący

fot. nr 3, co to za plamki po prawej stronie kadru?? czyżby już syf na matrycy? jeśli masz PS, albo jaki kolwiek inny program graficzny to w przyszłości polecam stemplowanie niechcianych plamek :)

szczerze mówiąc sama nie wiem...
na żadnym innym zdjęciu tego nie ma.
następnym razem znikną :)

doslav - dzięki :)
tak, tak a330 :)
oczywiście, że mam :) tylko te najnowsze pozostały ;)

Creatoor
Początkujący

więc na razie bez żadnych rewelacji,

Witam i się zgadzam z powyższym. Ale aparat to jedno a oko i technika to drugie. Polecam lekturę:
http://www.fotografuj.pl/Article/ABC_kompozycji_-_regula_trojpodzialu/id/60

http://www.fotografuj.pl/Article/ABC_fotografii_kompozycja/id/172/page/1#content

Karolina.
Początkujący

przeczytałam wszystko i cóż szczerze mówiąc na razie niewiele zrozumiałam. :(
ale cóż mam nadzieję, że z czasem zrozumiem :nauseated_face: