anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Karolina. ;>

Karolina.
Początkujący

Karolina. ;>

Witam. :)
Od razu mówię, że lustrzankę mam od wczoraj, więc na razie bez żadnych rewelacji, ponieważ dopiero się zapoznajemy. ;)

52 ODPOW. 52
Karolina.
Początkujący
profile.country.pl_PL.title
BuBu__
Początkujący

ładne kadry i kolory, choć mnie osobiście szkoda, że kwiatek w 9 nie jest po lewej stronie kadu - ale tak się tylko czepiam ;)

Karolina.
Początkujący

BuBu_ niestety z prawej były kolejne kwiatki :)

profile.country.pl_PL.title
BuBu__
Początkujący

a sfociłaś go może w pionie? albo od góry?

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

mi również 9 na tak - ale za ciasno (pion według propozycji Bubu byłby dobrym rozwiązaniem :thumbsup: )

btw
widzę, że masz a330 - jak wrażenia ?

Początkujący

4,6,7,9 - na te zwróciłem uwagę.

Karolina.
Początkujący

kris napisał(a):

mi również 9 na tak - ale za ciasno (pion według propozycji Bubu byłby dobrym rozwiązaniem :thumbsup: )

btw
widzę, że masz a330 - jak wrażenia ?

jak na razie jestem zachwycona :smileythumbsup: mam ochotę nie wypuszczać alfy z ręki :D

w pionie niestety nie mam. jedynie przy zabawie kadrami kwadrat by się dało. :)

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

nie masz w pionie ?
I BARDZO DOBRZE :smileytwisted:
następnym razem po prostu sama będziesz kombinować i z czasem zaczniesz zwracać na to uwagę :thumbsup:

Początkujący

mam taką nadzieję ;)
bo szczerze mówiąc na razie jeszcze nie do końca się orientuje, który kadr jest lepszy, który gorszy. metoda prób i błędów. :nauseated_face:

Azazel-----
Początkujący

Hmm...fotki przyjemne, choć kwiatki to akurat nie moje "klimaty". Widać że starasz się nie kadrować centralnie, co już jest dużym plusem:) Kiedy kadr pionowy a kiedy poziomy - tak jak mówisz najlepsze będą eksperymenty;) Choć patrząc na obiekt (temat) kadru, widzisz czy jest pionowy czy poziomy, szukaj linii w kadrze zwracając uwagę czy są raczej poziome czy pionowe, itd - a ćwicząc szybko wyrobisz sobie poprawne nawyki;)
Kolorki...być może ja mam coś z monitorem, albo kwiatki nie były białe, ale u mnie one są szare... Może więc próba zabawy z korektą ekspozycji, jeśli nie manualnie, to może przez bracketing...? Ja wiem że "tego" dużo wszystkiego wydaje się na początku, część rzeczy może być niezrozumiałych...ale zobaczysz, da się ogarnąć:)
Polecam przy okazji serię "poradników" z TEGO LINKU :) Napisane wg mnie dość przystępnie, sporo rzeczy rozrysowanych... ;) Przejrzyj, ale nie ucz się na pamięć;)