Podziel się wrażeniami!
witam!
nieśmiało zakładam swoją galerię :smileyredface:
proszę o opinię i krytykę bo cały czas się uczę
główny temat to córeczka fotografowana w warunkach domowych przynajmniej do momentu jak nie zrobi się cieplej
chciałam aby załączone zdjęcie było podobne do tego wykonanego w technice high key
proszę, powiedzcie co można było poprawić?
30 jak najbardziej podoba mi się i pojawiła się jakaś obróbka.
29 nie jest to zdjęcie czyste i klarowne to światło trochę przeszkodziło i powstała coś ala mgła.
Tak czy siak jest pomysł, kolorowe
30 - udany kadr, ale...
Odnoszę wrażenie, że dobór tekstury nie do końca trafiony. Sama lubię tekstury, więc pomysłu się nie czepiam, ale może warto spróbować z inną?
teksturę zastosowałam w obu przypadkach jednak dwie różne
w 30 jest tekstura mocniejsza, ciemniejsza bo prześwietlone niebo dawało po oczach a niestety w obróbce nie jestem za dobra (poza tym robię w jpg) więc zamaskowałam w ten sposób
O teksturach się nie wypowiadam bo to po pierwsze zdecydowanie nie moja działka, a po drugie ja jestem tradycjonalistą tak więc generalnie na nie jestem
Co do samych kadrów to w pierwszym nie podoba mi się centralne usytuowanie tego drzewa, optycznie dzieli kadr na dwie części nie koniecznie ze sobą współgrające - czyli krótko mówiąc - ja kadrowałbym inaczej
Drugie fajniejsze jest (choć tekstura przeszkadza mi w odbiorze) ale znowu centralnie i tak nie bardzo wiem na czym się skupić
Michał rzeczywiście centralnie wyszło
29 była zamierzona natomiast 30 miałam przekadrowaną na dysku (wstawiłam już właściwe, myślę, że lepiej wygląda )
dzisiaj kilka dalszych, jesienno-spacerowych...
31 najlepsze,32 ja zrobiłbym ciut bliżej(większy zoom lub croop) reszta tak sobie.ale i tak foty (a ja jestem tylko amatorem
)
Cześć
31 - najlepsze , bardzo mi się podobuje
Pozdrawiam
Na tym 31 to ostrość poszła na liścia z powodu braku słońca?
Baaardzo się podoba
No i 34 też przesympatyczne i bardzo fajne! Szkoda, że się tam jakiś budynek przypatałętał w tle No i podpis w fatalnym miejscu...
Generalnie - dzieciowe podobające się
Takie.... sympatyczne
31 zdecydowanie najlepsza Szkoda, że nie z weselszą minką. A ostrością bym się nie przejmowała - wyszło nieźle
Moim skromnym zdaniem fajne jest 34