anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

kata-woj - portret w BW

kata-woj
Początkujący

kata-woj - portret w BW

witam!

nieśmiało zakładam swoją galerię :smileyredface:
proszę o opinię i krytykę bo cały czas się uczę :thumbsup:

główny temat to córeczka fotografowana w warunkach domowych :) przynajmniej do momentu jak nie zrobi się cieplej :c20

chciałam aby załączone zdjęcie było podobne do tego wykonanego w technice high key
proszę, powiedzcie co można było poprawić? :)

196 ODPOW. 196
profile.country.pl_PL.title
tenzer
Poszukiwacz

30 jak najbardziej podoba mi się i pojawiła się jakaś obróbka.
29 nie jest to zdjęcie czyste i klarowne to światło trochę przeszkodziło i powstała coś ala mgła.
Tak czy siak jest pomysł, kolorowe :thumbsup:

profile.country.en_GB.title
mamakuby
Poszukiwacz

30 - udany kadr, ale...
Odnoszę wrażenie, że dobór tekstury nie do końca trafiony. Sama lubię tekstury, więc pomysłu się nie czepiam, ale może warto spróbować z inną?

kata-woj
Początkujący

teksturę zastosowałam w obu przypadkach jednak dwie różne
w 30 jest tekstura mocniejsza, ciemniejsza bo prześwietlone niebo dawało po oczach a niestety w obróbce nie jestem za dobra (poza tym robię w jpg) więc zamaskowałam w ten sposób ;)

Michal.
Poszukiwacz

O teksturach się nie wypowiadam bo to po pierwsze zdecydowanie nie moja działka, a po drugie ja jestem tradycjonalistą tak więc generalnie na nie jestem :P
Co do samych kadrów to w pierwszym nie podoba mi się centralne usytuowanie tego drzewa, optycznie dzieli kadr na dwie części nie koniecznie ze sobą współgrające - czyli krótko mówiąc - ja kadrowałbym inaczej ;)
Drugie fajniejsze jest (choć tekstura przeszkadza mi w odbiorze) ale znowu centralnie i tak nie bardzo wiem na czym się skupić

kata-woj
Początkujący

Michał rzeczywiście centralnie wyszło
29 była zamierzona natomiast 30 miałam przekadrowaną na dysku (wstawiłam już właściwe, myślę, że lepiej wygląda ;))

dzisiaj kilka dalszych, jesienno-spacerowych...

profile.country.PL.title
Rodzyn104
Nowicjusz

31 najlepsze,32 ja zrobiłbym ciut bliżej(większy zoom lub croop) reszta tak sobie.ale i tak foty :thumbsup: (a ja jestem tylko amatorem :c20 )

Bertone.
Poszukiwacz

Cześć :D

31 - najlepsze , bardzo mi się podobuje :c4 :c2

Pozdrawiam

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
doslav.
Poszukiwacz

Na tym 31 to ostrość poszła na liścia z powodu braku słońca? :slight_smile:
Baaardzo się podoba :thumbsup: :D

No i 34 też przesympatyczne i bardzo fajne! Szkoda, że się tam jakiś budynek przypatałętał w tle :c20 No i podpis w fatalnym miejscu... :c20 :D

Generalnie - dzieciowe podobające się :thumbsup: :D Takie.... sympatyczne :D

mamakuby
Poszukiwacz

31 zdecydowanie najlepsza :slight_smile: Szkoda, że nie z weselszą minką. A ostrością bym się nie przejmowała - wyszło nieźle

malczak
Początkujący

Moim skromnym zdaniem fajne jest 34