Podziel się wrażeniami!
witam!
nieśmiało zakładam swoją galerię :smileyredface:
proszę o opinię i krytykę bo cały czas się uczę
główny temat to córeczka fotografowana w warunkach domowych przynajmniej do momentu jak nie zrobi się cieplej
chciałam aby załączone zdjęcie było podobne do tego wykonanego w technice high key
proszę, powiedzcie co można było poprawić?
Super oczy!!!!
B&W lepsze moim zdaniem, ponieważ oczy wydają się bardziej rzucać w oczy
(ale masło maślane )
Myślę, że wiesz o co chodzi
dziękuję :smileyredface:
mnie chyba też ta wersja bw lepiej przypadła do gustu choć stempelki mało widoczne (musiałabym je wystemplować)
Marku wiem
BW jest bardziej, ale taka mdła konwersja troszkę. Szara.
Ja tez mysle, ze BW jest lepsze. I bardzo podoba mi sie to zdjecie z tortem urodzinowym.
37. Zajefajne
38. BW bardziej mi pasuje.
Podoba mi się 37a
39 - lepsze w BW
gratuluję stałeczki - moje pierwsze dodatkowe szkiełko to była 50tka. Rozwinąłem się dzięki niej bardzo i uderzyłem w portrety
29 - fajne kolorki! Szkoda, że przepał na włosa odciąga uwagę od twarzy, która jest nieco za ciemna
30 - mistycznie wyszło Fajne, fajne, ale córka się gubi. Przyciąga uwagę górna część kadru (znak wodny i niebo) - wystarczy nieco rozjaśnić dół (np. TAK)
31 - przyjemnie choć brakuje światła
32 - polecam fotografować z ich poziomu
33 - brakuje tego czegoś, może wzrok w kierunku obiektywu ?
34 - to mi się nie podoba, bo spadające liście wyglądają tutaj dziwnie, mina dziwna, GO za duża
35 - miło, ale przesadziłaś z białkami (troszkę)
36 - fajne
37 - ciut za ciemno, a i sam kadr i sytuacja nie powala
38 - za to tutaj mina POWALA )
39 - zdecydowanie BW lepsze
dziękuję za opinie
kuraq konwersja bw u mnie kuleje niestety ale próbuję, próbuję...
kris rzeczywiście lepiej jakimi narzędziami się posłużyłeś to sobie pokombinuję w gimpie
dzięki za uwagi
dzisiaj kilka zwierzęcych z wczorajszego wypadu do zoo
wszystkie robione kitem 55-200
warunki fatalne! piekące południowe słońce! balans bieli ustawiony na cień i może być dla Was za żółto
co myślicie?
42,44,45 - światło i kolory jak dla mnie znakomite.
40,41,43 - troszkę przyżółtawo no i to zbyt ostre słońce o którym pisałaś, choć ogólnie zwierzaki są super