anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

kermitek - moje pierwsze zdjęcia

kermitek-----
Początkujący

kermitek - moje pierwsze zdjęcia

Witam.
Lustrzankę Sony mam od 2 dni więc możecie się domyślać jakie te zdjęcia będą słabe :)
Zdjęcia będą za ostre albo nie ostre, prześwietlone czy jakie jeszcze mogą być, ponieważ o tej lustrzance za dużo jeszcze nie wiem.
Czytałam jak dotąd instrukcje i wasze forum. Zdjęcia starałam się nie robić na auto mimo, że nie miałam kompletnie pojęcia jakie ustawienia powinny być do poszczególnych trybów.
W każdym razie proszę o jakieś wskazówki no i krytykę jak najbardziej :D

16 ODPOW. 16
profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

kilka fotek calkiem ciekawych, np. 4, 6 czy 7.
8 i 9 http://klubkm.pl/forum/images/smilies/no.gif

co do kompresji już sie wypowiedzieli. zdjecia zmniejszaj do 800px na dłuższym boku. używając photoshopa możesz przy okazji wyostrzyć (bicubic sharper), a przy zapisie polecam jakość 9/10-12 im bliżej 256kB tym lepiej.

kermitek-----
Początkujący

Dzięki za wskazówki i w ogóle ;))

Norbert-----
Początkujący

1,2,3,4, 8 zdecydowanie na nie - bez przekazu, słabe światło, tematycznie przeciętnie :c9

Powyższe odstają od reszty.
Najbardziej widzi mi się zestawienie pokazane na 5 - prosta kompozycja dwóch kadrów z przeskokiem GO.

Na portretach się nie znam więc nie mam zdania na temat 9....mogę najwyżej napisać, że nie podoba mi się kadrowanie (ucięcie w zasadzie na przegubie ręki) i chyba ostrość nie jest tam gdzie powinna.

Może ostro ale wolę krytykę od pisania że "ładne" :D

kermitek-----
Początkujący

Hehehe no o to w tym chodzi :c4 ale to był moj 2 dzien więc poprawie się :)

Norbert-----
Początkujący

Uwierz mi....moje pierwsze zdjęcia były w podobnym klimacie więc...trzeba ćwiczyć, szukać i pstrykać (jak czas pozwala :( )

docentstopczyk
Początkujący

kermitek napisał(a):

Hehehe no o to w tym chodzi :c4 ale to był moj 2 dzien więc poprawie się :)

a ja Ci mówię - wyjdź do ludzi :)

profile.country.pl_PL.title
BuBu__
Początkujący

1- było by fajne, ale brakuje ostrości i jednak zbyt centralnie
2- przede wszystkim, dała bym w pionie :)
3- bardzo mi się podoba, fajna kolorystyka :c4
4-6 fajny wrzut, ciekawe pomysły, choć przy zegarze troszkę uwagę odwraca ten jasny ślad światła na ścianie, można by się troszkę pobawić swiatłem, odbić je czy coś ;)
7- ciekawy pomysł, choć brakuje mi tam foty jak kulka leci do sklanki ale częściowo już się w niej znajduje :P
Pozdrawiam :)