Podziel się wrażeniami!
Witam i proszę o opinie znawców i sympatyków fotografii. To jedna z pierwszych moich serii. Cały czas czytam, podpatruję, przeglądam, jednym słowem - uczę się.
Pozdrawiam
Kuba jak zwykle Ale ta czapka jakby go trochę przytłaczała - może to przez ten duży pompon... Przez to z lewej strony kadru robi się tak jakoś "tłoczno" w stosunku do prawej strony. Czekam na kolejne z tych 40 fot
pzdr
Wg mnie 5zdj jest nie całkowicie naturalne. Czy robiłas coś z oczami dziecka?
Oczywiście, że robiłam. Poddałam obróbce w LR aby uzyskać taki efekt. Oczy malca są z natury niebieskie ale nie aż tak intensywne.
Ale ma czape
Fajne
Zrodziła się w głowie pewna koncepcja. A że od pomysłu do wykonania droga niedługa - oto efekty. Tym razem bez Kuby w roli głównej. Pociągnęłabym jeszcze ten temat, ale póki co poczekam na odbiór już wykonanych.
19. Tło jest nieszczególne, ucięte mankiety...
18. podoba mi się Jedynie postarałbym się jeszcze uporządkować sznurowadła
Pomysł ciekawy, czekam na więcej
Pierwszy raz tu zajrzałem i jestem pod wrażeniem bardzo ładne zdjęcia i widzę, że masz dużo ciekawych pomysłów będę teraz regularnie tu zaglądał.
Zgadzam się z Firianus-em.Szkoda ,że nie uporządkowałaś sznurowadeł.
Wiem co chciałaś pokazać i nawet dobre to wyszło.Podoba mi się ten motyw
Firianus napisał(a):
postarałbym się jeszcze uporządkować sznurowadła
Wiem, że zdjęcie powinno bronić się samo, ale... Pozwólcie, że co nieco dopowiem. Otóż chodziło mi o cykl w stylu "Chłopaki się szykują", więc tło dla koszul jest zamierzone (jakby wyciągnięte z szafy by je zaraz założyć ). Tak samo ze sznurówkami (nie chciałam ich jakoś specjalnie aranżować, a że nie miałam pomysłu na nonszelanckie ułożenie, zostawiłam je tak jak były). Natomiast zgadzam się co do do mankietów (faktycznie mogłam zadbać by było je widać w całości).
Dodam jeszcze, że miałam nadzieję, że będzie to wyglądać w stylu elementów reportażu z przygotowań ślubnych.
Oczywiście jak zwykle dziękuję za cenne opinie i wskazówki.