anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Marek - Uchwycone światła świata i życia

quitem
Początkujący

Marek - Uchwycone światła świata i życia

Witam wszystkich posiadaczy sony alfa. Zdjęcia które zamieszczam wykonuję alfą a300. Zdjęcia tym aparatem robię od roku i bardzo potrzebuję rad doświadczonych fotografów abym mógł robić je coraz lepsze. Komentujcie i wyzywajcie ile wlezie bo tylko dobry opieprz daję motywacje...

44 ODPOW. 44
quitem
Początkujący

No w Pleszewie każdy ma jakąś rodzinę, a jak nie ma to będzie ją kiedyś miał! A na PW można wiedzieć kogo?

quitem
Początkujący

Nowa paczka zdjęć. Mam takie szczęście że mam blisko do parku w Gołuchowie gdzie były kręcone filmy szkoleniowe Sony.

quitem
Początkujący

i jeszcze kilka

Bardzo Was proszę o ocenę gdyż pomaga mi ona przy robieniu kolejnych zdjęć!!
!

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

quitem napisał(a):

Nowa paczka zdjęć. Mam takie szczęście że mam blisko do parku w Gołuchowie gdzie były kręcone filmy szkoleniowe Sony.

a ja bym to miejsce określił inaczej: miejsce pierwszego pleneru Foto Klubowiczów czyli nas forumowiczów :D

przede wszystkim muszę Cię pochwalić, że numerujesz zdjęcie w nazwie pliku. Ułatwia mi to komentowanie :smileythumbsup:
(otwieram każde zdjęcie i widzę jaki ma numerek)

30 - na duży minus: konwersja do czerni-bieli (która jest szarawa) i łodyga na górze
31 - jak wyżej - poćwicz (szukaj innych metod) konwersję do czerni i bieli. No i mam wrażenie, że kadr leci na prawo :smileyrolleyes:
32 - akuku :smileymrgreen: fotka jest poruszona (trudne miałeś warunki patrząc na EXIFa), a i kadr bardzo niedopracowany (uciąłeś biednemu konikowi kopytka)
33 - konwersja i tym razem leci na lewo :smileymrgreen:
34 - jak mnie się ta alejka podoba - a myślałeś nad zastosowaniem długiej ogniskowej (widzę, że masz coś 200mm) ?
35 - chyba nie trafiłeś z ostrością :?

Michal.
Poszukiwacz

No jak Kris wspominał, to co winno być BW jest szare :rolling_eyes:
konik ruszony, a ptaszek nie trafiony z ostrością ;)

quitem
Początkujący

Zamieszczam plik źródłowy i bardzo bym prosił o odpowiednie przekształcenie na BW abym mógł to lepiej zrozumieć link

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

np. tak
a jeszcze lepiej tak (poprawiłem perspektywę i poziom)

może troszkę przesadziłem z kontrastem,ale to wszystko zależy na czym się ogląda - najlepiej na papierze :D

Początkujący

No to jeszcze jedna próba tym razem już nie BW

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Przepalone niebo (wybierz się w lepszą pogodę)
a i obróbka (kolorystyka) kompletnie mi nie leży

mat_czok
Expert

Tak jak kris mówi, niebo jest przepalone. Ciężko też tą obróbkę nazwać czarno-białą, ale próbuj dalej :thumbsup: