Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich forumowiczów.
Dokładnie 2 lata temu zarejestrowałem się na tym forum. Do tej pory nie byłem aktywny, ale właśnie od dziś ten stan rzeczy się zmieni . Wydaje mi się, że moje prace są gotowe, by zaprezentować je ludziom na forum.
Tematyka moich zdjęć jest różna jednak przede wszystkim będę pokazywał zdjęcia mojego syna Kuby .
kata-woj, Lajam, akamel, agusia4841, krzys1977 dzięki za wizyty i komentarze .
jednym słowem fajne oko do zdjęć
Lajam napisał(a):
Ustalmy więc, że jest tam bardzo jasno. A przepał masz na kolczyku.
Zdjęcie fajne, ale nie upilnowałeś ramiączka - niby szczegół, ale ważny.
akamel napisał(a):
Portrecik fajny, choć ramiączko trochę nie teges.
agusia4841 napisał(a):
Czekamy na następne
C.d.
P.S. Sorry za tak dużą ilość zdjęć, ale nie mogłem się powstrzymać .
Wiemy, wiemy...masthere napisał(a):
36. Gdyby ktoś nie wiedział
mnie się podobają te street foty
a na 36 no już teraz wiem hehe
Tadeusz, 12MaRTiN90 dziękuję .
Nie ma się co dziwić, że troszkę podlatuje pod krisowy styl . Między innymi dzięki niemu mam teraz taką pasję. Między innymi dzięki jego zdjęciom się sporo nauczyłem. Krisa znam ze szkolnej ławki, byłem zawsze gdzieś tam z boku od początku jego zabawy z aparatem. W pewnym momencie jego zdjęcia zrobiły na mnie takie wrażenie, że pomyślałem, że nawet fajne jest to robienie zdjęć . Z drugiej strony od kogo brać przykład jak nie od najlepszych, a imho Kris jest jednym z najlepszych w street'owej fotografii .Tadeusz napisał(a):
widać manierę krisową - ta nie do końca zdjęta saturacja, na niektórych... Ale mnie się to podoba (sam czasem stosuję ten zabieg).
12MaRTiN90 napisał(a):
a na 36 no już teraz wiem hehe :smileyhappy:.
Uliczne zdjęcia jak najbardziej 38 i 39 chyba najbardziej mi leżą .
Wiem, jak to jest. Chociaż... spotkałem ostatnio (po ok. 40 latach) szkolnego kolegę, który mnie uczył, jak zdjęcia wywoływać samodzielnie, dzięki niemu powiększalnik kupiłem, itd. Przyznał się, że teraz zdjęcia już tylko telefonem robi... I tak bywamasthere napisał(a):
Krisa znam ze szkolnej ławki, byłem zawsze gdzieś tam z boku od początku jego zabawy z aparatem.
38,39 fajne - czarnobiałe a przy starszych osobach bardzo fajnie to wyglada jakby to było wieki temu robione
Uliczne bardzo przyjemne
KarolG, Tadeusz, PhotoLuk, Rutek68 - .
Mam wujka, który obecnie mieszka w Niemczech. Jakieś 30/40 lat temu jeszcze tu w Polsce robił zdjęcia, sam wywoływał, zaliczył kilka ślubów. Jego zdjęcia w naszym rodzinnym albumie dość łatwo rozpoznać, bo wyróżniają się znacznie od reszty . Dziś ciągle tylko powtarza, że musiałby sobie kupić jakiś porządny aparat, tylko, że tak już mówi od 10 lat. Kiedy miałem swój pierwszy aparat (fuji - a fuj ) pouczał mnie, że czasem trzeba się schylić do zdjęcia, dawał cenne wskazówki co do kadrów. Szkoda, bo ma czas (jest już na emeryturze), ma fajne okolice tam gdzie mieszka, więc mógłby robić fajne zdjęcia .Tadeusz napisał(a):
Wiem, jak to jest. Chociaż... spotkałem ostatnio (po ok. 40 latach) szkolnego kolegę, który mnie uczył, jak zdjęcia wywoływać samodzielnie, dzięki niemu powiększalnik kupiłem, itd. Przyznał się, że teraz zdjęcia już tylko telefonem robi... I tak bywa