anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Mateusz_O FotopajoncQ

profile.country.pl_PL.title
Mateusz_o
Początkujący

Mateusz_O FotopajoncQ

Oto moje Prace wraz z sony @200

:c7 no1 DSC02507.jpg
:cry: no2 DSC04621ll.jpg
;) no3 DSC03449.jpg

:c25 reszta fotek na http://www.fotopajoncq.pl" target="_blank

14 ODPOW. 14
Mateusz_o
Początkujący

nastepnie....

:smileyarrow: no 7
DSC06531oki.jpg

:smileyarrow: no 8
DSC06541.jpg

:smileyarrow:)
DSC08251.jpg

:) dziekuje

Mateusz_o
Początkujący

Pewne braki ostrości na niektórych fotografiach drodzy koledzy wynikają z tego iż mam słabość do starych szkieł i ostatnio nie ściągam heliosa i jupitera z bagnetu :) napewno nie są to obiektywy jakiejś tam klasy ale no gdzieś mi sie lepiej bawi manualami niż kitem :)

Dziekuje za krytyke :) jest ona jak najbardziej zaprawą mojej twórczości :)

profile.country.en_GB.title
mamakuby
Poszukiwacz

8- miły dla oka kadr. Lubię też takie jasne foty. Kolorystka też ciekawa.

Mateusz_o
Początkujący

Klucze :)

no.10DSC08320m.jpg
no.11DSC08311m.jpg
no.12DSC08335m.jpg

@200+adapter m42+pierścienie pośrednie+helios 58/4

Creatoor
Początkujący

Pewne braki ostrości na niektórych fotografiach drodzy koledzy wynikają z tego iż mam słabość do starych szkieł i ostatnio nie ściągam heliosa i jupitera z bagnetu :)

Nie widzę związku. Heliosem można robić piękne, i ostre zdjęcia. Manualne ostrzenie może co prawda sprawiać kłopot ale od czego jest skala na obiektywie? Wymaga to co prawda doświadczenia, ale decydując się na takie szkła musimy się z tym liczyć.
Już prędzej bym zrozumiał gdybyś napisał, że 'kitem' robisz i dlatego przy niektórych ogniskowych masz z tym problem. W powyższym przypadku to żadne usprawiedliwienie.

Co do fotek 10-12. Abstrakcyjne ujęcia mogą odnieść duży sukces, ponieważ pozwalają skupić się na wybranych elementach - kolor, kształt, struktura.
W przypadku takich zdjęć, fotografia powinna zawierać wystarczającą ilość informacji o ujęciu, żeby widz mógł zrozumieć ujęcie i rozpoznać miejsce lub przedmiot.

Pozdrawiam