Podziel się wrażeniami!
Witam
Po dość szczegółowym przejrzeniu forum - zwłaszcza umieszczonych tu galerii - postanowiłem również umieścić i swoje zdjęcia pod ocenę szanownych forumowiczów. Liczę na szczerą krytykę i każde wskazówki, które pozwolą mi szlifować te hobby w dobrym kierunku.
Na początek fotki z tzw szuflandii, które zrobiłem za pomocą Konica-Minolta (zgodnie z regulaminem - mogę ) zanim jeszcze wiedziałem co to zasady złotego trójpodziału itp
Fotki od 1-3 to oryginały, a kolejne to próba ich dodatkowego wykadrowania.
Ok - So lets go.
Hmmm ...
Widzę, że zdjęcia zaparły dech w piersiach co wywołało skurcze w sercach i sztywnienie palców. Całkiem zrozumiała reakcja i tłumaczy brak komentarzy. ...
Jak już ochłoniecie i wróci Wam czucie w palcach to proszę śmiało komentować
W związku z powyższym długo się zastanawiałem nad kolejną wrzutką ale zaryzykuję i dodam jeszcze 3 z szufladki.
czesc
na poczatku czemu podwojnie fotki masz dodane ?chyba ze mi explorer siadł
Dzieciaki fajne albumowe
4-podoba mi sie - ładne kolorki
6-tez niczego sobie
Witaj Methos
Na początek - mam nadzieję, że kolejne zdjęcia będą z alfy, bo inaczej galeria kwalifikuje się raczej do galerii cybershotowej...
Wracając do zdjęć.
Jedna uwaga do wszystkich - nieuzasadnienie krzywo.
Pierwsze zdjęcie, jak kadrowałeś - trzeba było od razu wyprostować.
To i pozostałe dwa, po wykadrowaniu, rzeczywiście lepiej, ale chyba kadrowałeś już zmniejszone pliki, bo jakość jest dużo gorsza niż "oryginałów"
Morskie zachody - cóż banał, ale może się podobać. Mnie szczególnie "5".
Tylko znowu - krzywo. Ja wiem, że morze faluje, ale tu zaraz się wyleje z tych zdjęć...
Tam gdzie widać linię horyzontu, staje się to dokuczliwie widoczne. Ale nie przejmuj się, ja też prawie wszystkie zdjęcia robię "krzywo" - trzeba tylko pamiętać, żeby przed publikacją - wyprostować.
Witam raz jeszcze i dziękuję za zaglądnięcie i komentarze , które na pewno zaowocują w przyszłości.
czesc
na poczatku czemu podwojnie fotki masz dodane ?chyba ze mi explorer siadł
Tadeusz napisał(a):
Witaj Methos
Na początek - mam nadzieję, że kolejne zdjęcia będą z alfy, bo inaczej galeria kwalifikuje się raczej do galerii cybershotowej...
Tadeusz napisał(a):
Wracając do zdjęć.
Jedna uwaga do wszystkich - nieuzasadnienie krzywo.
Pierwsze zdjęcie, jak kadrowałeś - trzeba było od razu wyprostować.
To i pozostałe dwa, po wykadrowaniu, rzeczywiście lepiej, ale chyba kadrowałeś już zmniejszone pliki, bo jakość jest dużo gorsza niż "oryginałów"
Morskie zachody - cóż banał, ale może się podobać. Mnie szczególnie "5".
Tylko znowu - krzywo. Ja wiem, że morze faluje, ale tu zaraz się wyleje z tych zdjęć...
Tam gdzie widać linię horyzontu, staje się to dokuczliwie widoczne. Ale nie przejmuj się, ja też prawie wszystkie zdjęcia robię "krzywo" - trzeba tylko pamiętać, żeby przed publikacją - wyprostować.
Na pierwszy rzut oka miałem wrażenie, że na 1 horyzont skośny jest. Ale może to linia brzegowa tak "idzie". Nie będę się upierał.Methos napisał(a):
Jednak w zdjęciach od 1-3 nie bardzo wiem gdzie ta krzywizna.
Witam
Jak się rzekło tak się stało - kolejne fotki już z alfy.
I tak na początek mała próba pseudo tryptyku.
Aby się lepiej oglądało - mały komentarz:
"... Ciekwe czego tam nalali ..."
"... powolutkuuu ..."
"... Yyymmm ... "
"... DOOOOBREE! ..."
PS - jak zwykle mile widziane komentarze
fikusna ta Mała
szkoda ze taki mały ale podoba mi sie
Fajny "quadryk"
Ale na ostatnim nie wygląda na baardzo zadowoloną
PS. taka sklejanka (panorama) może spokojnie być nieco dłuższa w sumie niż te "magiczne" 800px (ale bez przesady... )
Dziękuję za odp i ocenę - miło
Quadryk - tego słowa mi brakowało - dziękować.
szkoda ze taki mały ...
Tadeusz napisał(a):
PS. taka sklejanka (panorama) może spokojnie być nieco dłuższa w sumie niż te "magiczne" 800px (ale bez przesady... )
Tadeusz napisał(a):
Fajny "quadryk"
Ale na ostatnim nie wygląda na baardzo zadowoloną