Podziel się wrażeniami!
Zdjęcia wszystkie wykonane są sony alpha 100 ( od 24 sierpnia alpha 200) życzę miłego oglądania mile widziane krytyki i ogólne oceny z góry dziękuje
nawet przyjemnie się ogląda
tylko mała sugestia- kadruj szerzej
daj więcej przestrzeni
mam wrażenie ze wszystkie obiekty wyskoczą za chwile z kadru
5-tka nadawała by się na plakat gdyby właśnie było więcej boczków
a zwłaszcza przodu
No panoramowanie nie nalezy do moich silniejszych stron ale dzieki bede pamietał na przyszłość
Bardzo fajny początek.
A co do spraw technicznych zgadzam się z szfendakiem.
popieram przedmówców, widoczki złapane super tylko ciut ciasno
Bardzo ciekawie zapowiada się ta galeria. Wszystkie zdjęcia ogląda się bardzo przyjemnie. Weź sobie tylko do serca uwagę SZEFENDAKA i kadruj szerzej.
Będę tu zaglądał
Lilia i zabawa z balansem
Tutam dla odmiany mały plener na północ Irlandii
19 prosi się o poziomy kadr
18 te szkiełka lubią zniekształczać ale jest ostrosc na kwiatuszku, a wskazana by była na muszce
17 butelka, może i ciekawy temat ale nie w takim ujęciu
z lilii 16 całkiem całkiem choć brakuje mi to ostrosci na pręcikach, moze przysłona ciut wieksza by pasowała?
Ciekawe strzały, te ostatnie
Ta lilia była naprawdę taka niebieska? Czy w obróbce tak się porobiło?
Tak jak JennyM napisała - za duża przysłona - makro nie robi z przysłoną f/5. Gdybyś ją zmniejszył - przymknął tak do f/11 a nawet f/16 byłoby znacznie lepiej. Wiem, czas naświetlania by się wydłużył, potrzebny statyw lub podparcie, ale cóż - tak czasem trzeba.
Sytuacja z muszką - podobnie ostrość trochę za blisko ustawiona i GO też trochę za mała.
A butelka fajna, choć mogłeś etykiet bardziej wyeksponować, skoro to data jest ważna.
lilia? nic szczególnego zmniejszony balans bieli do 2700k butelka jakbym ja bardziej wyeksponowal bylby balagan (bylo to opuszczone pomieszczenie i sporo smieci sie walalo) dzieki za uwagi przydadza sie na przyszlosc