anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Moja przyjaźń z SONY

profile.country.pl_PL.title
rakastan00
Poszukiwacz

Moja przyjaźń z SONY

Lubię fotografować. Każdego dnia uczę się nowych rzeczy... :D

299 ODPOW. 299
profile.country.en_GB.title
.cezar.
Początkujący

rakastan00 napisał(a):

No to ja się spytam: Czy każde zdjęcie musi być ładniutkie i przyjemne?

Nie! Oczywiście że nie! Coś takiego by mi nawet przez gardło/klawiaturę nie przeszło.

rakastan00 napisał(a):

Zdjęcie nie jest przypadkowe. Przypadkowe by było jakby szła z włączonym aparatem i przez przypadek palec obsunąłby się na spust, a tak nie było.

Ale tak niestety wygląda. Nawet gdybyś w pełnym kamuflażu przez 8 godzin czaiła się w krzakach żeby nie spłoszyć siekiery, albo przejechała 1000km na kulawym ośle, na oklep niczego by to nie zmieniło. Zdjęcie ciągle zostanie w odbiorze przypadkowe.

rakastan00 napisał(a):

No i jednak mimo wszystko oceniam swoje umiejętności na poniżej przeciętną

Zdecydowanie zbyt nisko oceniasz swój warsztat. Masz w swojej galerii kilka, naprawdę udanych, prac i wiesz jak wygląda dobra fotografia, więc w tym kontekście takie foto to "wpadka". Takie zdjęcia to domena tych, którzy aparat mają od kilku dni i fotografują wszystko co się pod oko nawinie - od widoku przez okno na bałaganie na biurku kończąc :D

rakastan00 napisał(a):

Nie zauważyłam, żeby ktokolwiek z oceniających wystawiał mi pozytywne komentarze z sympatii. Raczej zauważyłam, że radzą mi co mogłabym zrobić, żeby zdjęcie było lepsze.

. Najważniejsze żeby umieć oddzielić nic nie znaczące pochlebstwa od konstruktywnej krytyki.

rakastan00 napisał(a):

wena mnie opuściła, być może to te ciągłe zmęczenie.

E tam zaraz opuściła. Może ma L4 albo urlop na żądanie? Życzę powrotu sił na wiosnę.
pzdr

rakastan00
Poszukiwacz

Nie chcę wywoływać wilka z lasu, ale chora to ja już ponad rok nie byłam. Jak nigdy.

Ostatnio za dużo obowiązków mam na głowie. :cry:
I bardzo mało czasu na fotografowanie. :cry:

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

74 - toporek - w taki sposób sfotografowany - nie powala, ani nie ścina (z nóg :P ).
Może lepiej byłoby się skupić na samym fragmencie "wbicia" w drewno? Czyli bardziej detal, niż szeroki plan. Bo za dużo się dzieje dookoła, a i trudno szukać jakichś pozytywnych aspektów takiego (szerokiego) kadrowania. Co innego gdyby dookoła była sterta pali :c20
75 - zbyt niebieskawo, a i uważam, że przy fotografii kwiatów należy mocno selektywnie dobierać "modela". Chodzi o stan tej róży :|
76 - ciut jaśniej :c34
77 - jakoś tak niefortunnie skadrowane, że oczka moje szukały długo gdzie jest "ten" punkt, gdzie jest GO. Może dlatego, że centralnie skadrowane, może to przez ilość ?
78 - fajnie, ale znowu mi kompozycja kadru nie pasuje :c18 Pionowa ?
79 - jak wyżej, ale nie mam pomysłu jakby tu kadr "usprawnić" :c18

rakastan00
Poszukiwacz

Firianus, goran, Tomek69N, pablo_duch, sg_cezar, Tommygun, kris - serdecznie dziękuję za komentarze.

Nowych zdjęć niestety nie mam.
Ostatnie wieczory spędzałam na malowaniu. Robiłam dekorację do przedstawienia "Jaś i Małgosia" - obrazek ma 1,4 m x 2 m.

mamakuby
Poszukiwacz

To Ty zdolniacha jesteś - ja nawet kotka nie umiem narysować. Brawo!

doslav.
Poszukiwacz

Co tam kotek!.. Ja mam problemy z kółkiem!! :slight_smile:
Bo kreseczkę to potrafię...

Pogratulować! :c4 :D

Methos-----
Początkujący

doslav napisał(a):

A to nie ma się czego wstydzić - jedyne idealne koło zostało narysowane odręcznie przez Michała Anioła - od tego czasu nikt tego nie powtórzył.

Michal.
Poszukiwacz

doslav napisał(a):

Bo kreseczkę to potrafię...

Ja też tak myślałem do momentu aż poszedłem na politechnikę i kobieta od rysunku technicznego zjechała całą grupę za to że nawet kreski nie umiemy narysować porządnie od ręki :smileyrolleyes:
super malunek :smileythumbsup:

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Jaś i Małgosia :c4
Chyba na plenerze będziesz miała zamówienia na portrety odręczne na tle zamku - po takim pokazie zdolności :c20

------------------------------
fotoamator
profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Tadeusz napisał(a):

Jaś i Małgosia :c4
Chyba na plenerze będziesz miała zamówienia na portrety odręczne na tle zamku - po takim pokazie zdolności :c20

No gdybym miał możliwość pobytu na plenerze też zamówiłbym z Małgosią i borsukiem ;)