Podziel się wrażeniami!
Daaawno temu miałem dwie analogowe Minolty, w dobie cyfrowej czas przyszedł na Nikona, ale od ostatniego weekendu, paluszki sprawdziły co to lustrzanka Sony i to od razu Alpha 900 tu ze szkiełkiem 70-200/F2.8...
A do tego Ania jako obiekt, czego chcieć więcej
Witam
Na początek proponuje numerować fotki ( bedzie łatwiej je oceniać , komentować )
Co do samych zdjęć :smileyarrow:
DSC9125 - centralnie i nie wyostrzone
DSC9158 - nie zachwyca
DSC9160 - ten cień na twarzy
witam
daj jeszcze
o cieniach wiem, są ale ja lubię "zepsute" tak fotki, ja z czasów gdy nie było photoshopa i klinicznie czyste fotki podobają mi się tylko w katalogu Ikea
6 - za ciemne
5 - do albumu
4 - bez komentarza
Cóż i takie miało być za ciemne jak większosć moich fotek, jak pisałem lubię fotki "zepsiute", czasem wolę klimat fotki od jej "prawidłowosci" wykonania
To jak z muzyką, niestety teraz nie wiele osób wie jaka jest różnica między dźwiękiem z czarnej płyty, CD i MP3 - bo podobno im czyśtsze tym lepsze i wygrywa MP3, a ja wolę czarną trzeszczącą płytę i w fotkach podobnie , ot róznica pokoleń
a za oceny dziekuję i te złe i te złe tez
Ważne , że Tobie się podobają
A czyż nie po to amatorzy robią fotki?
Wg kanonów fotografi masz rację w ocenach, natomiast czasami klinicznie zgodna z kanonem fotka moze nie miec wymowy, a taka z komórki z szumami, niby zepsuta budzić ciepło i usmiech ...
Ale ja stary jestem wiec moze racji nie mam
Kulfon250 napisał(a):
Ale ja stary jestem wiec moze racji nie mam
Kulfon250 napisał(a):
A czyż nie po to amatorzy robią fotki?
bertone1982 napisał(a):
Tak , właśnie żeby się podobały ( ale też żeby się podobały innym )