Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich długo się wahałem zanim podjąłem decyzję o założeniu galerii, Proszę o szczere komentarze każdą krytykę przyjmę z pokorą.Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Witam
1 - czemu taka ramka ?
2 - zbyt centralnie
3 - podoba się
Ramka bo bawiłem się programem do obróbki,a tu wklejam kolejne moje wypociny.
6 - taka jakaś nie wyraźna (jak z telefonu)
5 i 4 - zbyt jasne
Witam 3 na tak
reszta jakoś centralnie, na 5 zbyt dużo detali czyli bałagan ,4 już lepsza ale centralnie to tyle okiem amatora
Witam http://klubkm.pl/forum/images/smilies/hi.gif
Koledzy już się wypowiedzieli co do zdjęć.
Ja tylko dodam, że 3ka byłaby najładniejsza gdyby nie źdźbło trawy przed dzieckiem
I jeszcze taka mała uwaga techniczna. Staraj się zmniejszać zdjęcia do rozdzielczości 800 pikseli na dłuższym boku, bo troszkę małe.
dzięki z krytykę jak na wstępie dopiero się uczę dorzucam kolejne fotki do oceny
12 - zbyt centralnie, i ogniskowa imho za mała
10 - ładnie wykadrowane - wychodząca z PD galąż. zwróc tylko uwagę, że ze względu na kolor tła, grzybek się z nim zlewa i ginie, a na zdjęciu jest bardzo dużo elementów i nie wiadomo na czym wzrok skupić.
8 - tu już dużo lepiej. co prawda ciut za ciemno i ja bym zwiększyła nasycenie/kontrast, ale zdjecie samo w sobie jest naprawdę niezłe
Co do zdjęć Ela już powiedziała prawie wszystko ja dodam od siebie tylko że kadrowanie się kłania
Witam po dość długiej nieobecności na forum ale wiecie praca,żona,dzieci,pies i dom.
Dziękuję bardzo za komentarze i wskazówki, bardzo mi pomogły.
Wstawiam kolejną serię do oceny.Pozdrawiam wszystkich Andrzej.
P.S. Szukam chętnych z okolic Mielca na wspólne wypady z aparatem.