anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Moje początki :)

Ada------
Początkujący

Moje początki :)

Witam. Moja przygoda z lustrzanką SONY A200+kit zaczęła się bardzo niedawno, jakies 3 tygodnie temu. Ale chciałabym się w dziedzinie fotografii rozwijać. Na początek jedna foteczka (na pewno będzie ich więcej, obiecuję) Proszę o opinie (te dobre, jak i te złe), na które czekam z niecierpliwością.

30 ODPOW. 30
docentstopczyk
Początkujący

dla mnie super. lubię takie dworcowe klimaty

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

calkiem calkiem :thumbsup:
a ten dworzec to gdzie?

Ada------
Początkujący

calkiem calkiem :thumbsup:
a ten dworzec to gdzie?

A w takim małym miasteczku jak Strzelce Opolskie :)

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

o k**&^* wiedzialem ze to moja stacja :D
witam w takim razie mieszkanke (czy tylko przejazdem) metropolii Strzeleckiej

Ada------
Początkujący

hihihi ;) mieszkam w Strzelcach ;) ja również witam..... i zapraszam :P

Melanie------
Początkujący

super ;]
chociaz cos mi sie wydaje ze zdjecie pokombinowane bo te krawedzie takie poszarpane 😜

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Musisz nauczyć się zmniejszać zdjęcia.

To, które wstawiłaś jest strasznie zjedzone przez kompresję, co najmniej jakbyś zmniejszała je w Paincie metodą skalowania rozmiaru ze 100% do np. 30%. Wygląda to delikatnie mówiąc niekorzystnie.

Sama fotka dość przyjemna, choć mnie odrzuca tonacja kolorystyczna (ale to takie moje upodobania już ;))

Melanie------
Początkujący

Lajam napisał(a):

Musisz nauczyć się zmniejszać zdjęcia.

To, które wstawiłaś jest strasznie zjedzone przez kompresję, co najmniej jakbyś zmniejszała je w Paincie metodą skalowania rozmiaru ze 100% do np. 30%. Wygląda to delikatnie mówiąc niekorzystnie.

hmm.. szczerze mowiac to ja robie tak samo dokladnie jak powiedziales, bo inaczej nie umiem :smileyhappy: .. ale u mnie chyba az tak nie widac tego jak u Ady c'nie? ^^

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Melanie napisał(a):

:slight_smile: .. ale u mnie chyba az tak nie widac tego jak u Ady c'nie? ^^

artefakty jpg widać.

Do zmniejszania polecam darmowe programy FastStone Image Viewer, Irfan View, Photofiltre.
Można ich używać również jako standardowych przeglądarek zdjeć w komputerze - ja korzystam właśnie z FastStone'a jako przeglądarki zdjęć :)

Polecam przejrzeć jeszcze te linki
LINK1