Podziel się wrażeniami!
Proszę o uwagi, co zrobić, aby ulepszyć zdjęcia. Może coś podpowiecie??
Co do ślubnych... Uczmy się od mistrzów tej dziedziny http://www.foto-niesporek.pl/galeria.php
Widzę, że trochę zamieszania wprowadziły moje zdjęcia. Poza tym niestety nemesis nie trafiona teza:
"Tak więc jeszcze raz wyluzuj, obojętnie czy jesteś bratem, ojcem czy szefem dicandy"
Może jednak komuś spodobały się moje ujęcia. Sbest dzięki za rady dot. światła. Rzeczywiście popracuję z blendą.
Wam nie, to nie. Mi nadal podobają się pomysły, które poniekąd także stosują inne fotografujące osoby np. http://www.kalina-studio.com/index.php? ... ia〈=pl" target="_blank. Mają na swoich stronach także "krzywizny", niecentalne kadry i są profesjonalistami. Dlaczego nie mogę uczyć się od nich i wymyślać ciekawych, niebanalnych ujęć.
Niestety Wasze oceny nie pomogły mi w poprawie zdjęć, wręcz przeciwnie - BARDZO mnie rozczarowały. Sądziłam, że jesteście ludźmi otwartymi na innowacje, ale jeśli nie i moje zdjęcia nie przypadły Wam do gustu, nie będę z tego powodu rozpaczać. Może na innych forach znajdę osoby, które lepiej udzielą mi rad, niż tylko pisać; krzywizna, nie dobrze mi jak na to patrzę lub inne nieprzyjemne teksty.
Dzięki Creatoor za stronkę.
Do BuBu - też jest Tobie niedobrze od tych krzywizn (stronka od Creatoor)
Dziękuję za wszystkie opinie.
dicanda napisał(a):
Dzięki Creatoor za stronkę.
Dziękuję za wszystkie opinie.
Firianus napisał(a):
ale nie zapłaciłbym Ci za nie ani 1zł
Każdy fotograf na początku swojej pracy szuka pewnie tak mi się zdaje swojego stylu Dicanda pewnie jest na tym etapie jeżeli się to młodym podoba to nic nam do tego. Możemy doradzać, podpowiadać co można poprawić co zmienić. Młodzi mają tu decydujący głos jakiego pleneru oczekują może w przypadku Dicandy tak było może młodzi właśnie chcieli mieć zdjęcia w ruinach. Nie wszystkie fotki z pleneru muszą być na tle kwiatków, drzewek, morza, jezior czy na ławkach w parku. Zawodowowo nie zajmuję się fotografią tylko muzyką fotografia to moje hobby znajomi poproszą to idę i robię zdjęcia przeglądam rózne fora czytam uczę się dlatego tutaj też zajrzałem i tyle, przważnie się nie udzielam. Teraz pozwoliłem sobie na to bo Dicanda was prosiła o radę a jej nie otrzymała tylko czystą krytykę bez rad co i jak robic aby fotki były bardziej ciekawe co ulepszyć. Pisanie, że ja bym ich nie wziął za złotówkę to jest amartoszczyzna nic więcej. Żeby krytykować trzeba się na tym znać i to bardzo dobrze. Ja krytykuję wasze wypowiedzi, które nic nie wnoszą, nie zdjęcia bo za zawodowca się nie uważam i sam się jeszcze uczę. Jeżeli ktoś sie poczuł urażony to zgóry przepraszam. Przestancie krytykować bo zawodowcami napewno nie jesteście to widac po wypowiedziach a udzielajcie tylko wyłącznie rad. Z Dicandą nie jestem w żaden sposób związany poprostu bronię troche płeć piękną sądząc po nicku. Może się ze mna kiedyś umówi jeżeli mieszkamy w pobliżu:)
Oprócz kadrów, gdyż bardzo jestem krytykowana za złą kompozycję ujęcia. Jednak uważam, iż należy próbować innych kadrów. Wiem, że obowiązują zasady fotografowania, ale dlaczego nie robić np. przekrzywionych zdjęć
Wkrótce obalicie tutaj wszystkie teorie i zagadnienia związane z fotografią.
Ps. Nie każdemu muszą się podobać czyjeś fotki. A krytykę osób trzecich należy należy przyjąć z godnością. Sami nie widzimy swoich wad, widzą je inni.
dicanda napisał(a):
ancinloop to nie chodzi o zadne obalanie , tylko o to by isc swoja droga , a nie wedlug schematow, kilka kadrow owszem przydalo by sie zmienic ,ale ogolnie uwazam za sa fajne ,maja cos w sobie i nigdze niezdazylo sie tak by wszystkim podobalo sie to samo , a ja pisze tylko swoje zdanie