Podziel się wrażeniami!
http://mphisto.neostrada.pl/zlot/ride3.jpg
Pierwsze zdjęcia A700. Photoshopa już znam trochę dłużej.
Od razu skojarzyly mi sie gotowane raki.Zalatwiles go tak flash'em czy wzrokiem Bazyliszka?
Ja również się cieszę że wróciłeś
A co do zdjęcia, to tak jak poprzednicy napisali kosmiczne stworzonko podobające się Mi
istotnie kurduplawy musiał być czerwony jegomość skoro przy takim powiększeniu jeszcze nie zajął nawet 50% kadru... Pewnie można by się pokusić o jeszcze większe odwzorowanie.
Pytanie mam - czym doświetlałeś?
Mphisto dobrze, że jesteś.
Ciekawy stworek.
Mam pytanko jakim szkłem było zrobiona ta fotka i co jeszcze użyłeś aby uzyskać takie
odwzorowanie?
Dziękuję za wizytę i ciepłe przyjęcie.
Co do stworka to jest taki mikro czerwony robaczek którego dostrzegłem dopiero po dłuższej obserwacji kory na drzewie.
Co do doświetlania - lampa makro METZ 15 MS-1
Obiektyw Tamron 90 mm F/2.8 Di Macro + trochę pierścieni pośrednich KENKO
Pozdrawiam
Dobrze Cię znowu oglądać
a ten stworek to zaiste bardzo ciekawy
Miło Cię widzieć
Fotka ciekawa
P.S.
Zdrówka Ci życzę
Raz jeszcze dziękuję wszystkim za wsparcie i miłe przywitanie
Dzisiaj korzystając z ładnej pogody wybrałem się na mały spacer. Pobyt w szpitalu sprawił że na nowo odkryłem uroki zielonych łąk zalanych przez Odrę.
Witaj,
Czy już odkryto wreszcie, co Ci jest?
Ale ciesze się, że wyszedłeś i masz ochotę na spacery i robienie zdjęć.
A propos zdjęć - takie wiosenne to tylko w kolorze - 126
A łabądek taki anielski - podoba mi się ...tylko kadr nie bardzo - po mojemu, to trochę za dużo tej wody po lewej, a przed dziobem mu brakuje - zaraz się odbije...
szczerze..mam dylemat. Kolorki wiosenne bardzo mi się podobają( choć jak na mnie ,w niektórych miejscach trochę przeostrzone ), ale konwersja B&W również "wchodzi jak Finlandia".Ogółem . (niemal centralny horyzont też bym może zmienił na ścięcie lekko z dołu, ale to może marudzenie przez przeziębienie
)