Podziel się wrażeniami!
Witam gorąco (wreszcie) w tym dziale.
Do tej pory bawiłem się się H9 (viewtopic.php?f=42&t=1621&st=0&sk=t&sd=a&start=0" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank), poraz na krok dalej
Przedwczoraj dotarła do mnie moja (wreszcie ) własna A300 z sonowskimi kitowymi 18 - 70 i 70 - 200. Pomimo ton negatywnych opinii krążących w otchłaniach sieci na temat zarówno body jak i obiektywów, ja jako amator jestem z nich naprawde zadowolony (może to szuk kulturowy po h9? ).
Oto moje pierwsze wypociny (po lekkich retuszach), proszę o rady.
1.jpg
2.jpg
3.jpg
Łomatko, jak ja rzadko tu bywam. Za rzadko.
To jest post z serii, że alfą się da. Nie że "wystarczy chcieć", ale że się da.
Zdjęć nie będzie, będzie link do wydarzenia (w którym z dj_cube uczestniczymy od samego początku).
Dwie puszki: 300 i 77 (wcześniej 700). Dwa szkła: 70 - 200G, 2.8 i Zeiss dwadzieścia coś do siedemdziesiąt coś (24 - 78?)
Zdjęcia (dodatkowo) są poukładane po kolei.
http://lifefestival.pl/pl/fotorelacje/
i sto pińdziesiąt lat później
Dwa "autoportrety":
16.jpg 69
15.jpg 70
I jeden poplenerowy:
DSC05534-horz-male.jpg 71
Obejrzałem sobie cały Twój album. Jest tam kilka naprawdę bardzo fajnych zdjęć. Ale ja chciałem zatrzymać się na dłużej przy prezentacji z Radomia. Widziałem sporo super kadrów, dużo dobrych zdjęć. Niestety, ruch w kadrze jaki proponujesz nie jest dla mnie. Po pierwsze bardzo nie lubię efektu pompki (tzn. przybliżanie i zaraz oddalanie od tego samego motywu, w jednym ujęciu), po drugie ostre, kwadratowe ruchy, po trzecie często wygląda to jak ruch dla samego ruchu, bez uzasadnienia, po czwarte ruch z pominięciem tematu. Nie wiem, może jestem zbyt "książkowy", może za bardzo przywiązany do "poprawności" ale wydaje mi się, że Twoja prezentacja mogłaby zyskać gdyby był to pokaz zdjęć bez wewnętrznego ruchu w kadrze lub delikatny dojazd lub odjazd od/do głównego motywu.
piotruso, dzięki za wizytę.
Tak serio - ciężko mi stwierdzić, czy Radom jest ok, czy nie. Z jednej strony mam "wow factor" (informacja zwrotna mówi, że jest ok, że gra z muzyką, etc). Z drugiej strony - zwrotna jest taka, że "trzepanie kadrem wkurza". Mój zamiar był taki, coby było maksymalnie dynamicznie pod muzykę (tak jak odbiera pokazy lotnicze osoba zielona, nie mająca o tym bladego pojęcia). Czas minął, a ja ciągle nie wiem, co jest ok - celowałem w "poetykę teledysku". Popełniłem w międzyczasie coś "konserwatywnie spokojnego":
http://www.youtube.com/watch?v=H9J30duwgG0&feature=g-upl
A wracając do nadrabiania zaległości, dziś (para)lotniczo :
032.jpg
14.jpg
marzec-101.jpg
nepray napisał(a):
Czas minął, a ja ciągle nie wiem, co jest ok - celowałem w "poetykę teledysku".
piotruso - dzięki. Takich uwag mi trza.
Jak będziesz w "EPKK", dzwoń!
-edit-
I trochę zabawy z formą:
krec 800a.jpg
ciekawa forma, bardzo ciekawa - fajnie Ci to wszyło
jak zwykle fajny pomysł
Bardzo Fajny Pomysł