anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

nepray: dwa autoportrety i jeden poplenerowy.

profile.country.pl_PL.title
nepray
Użytkownik

nepray: dwa autoportrety i jeden poplenerowy.

Witam gorąco (wreszcie) w tym dziale.

Do tej pory bawiłem się się H9 (viewtopic.php?f=42&t=1621&st=0&sk=t&sd=a&start=0" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank), poraz na krok dalej :)

Przedwczoraj dotarła do mnie moja (wreszcie :) ) własna A300 z sonowskimi kitowymi 18 - 70 i 70 - 200. Pomimo ton negatywnych opinii krążących w otchłaniach sieci na temat zarówno body jak i obiektywów, ja jako amator jestem z nich naprawde zadowolony (może to szuk kulturowy po h9? ;) ).

Oto moje pierwsze wypociny (po lekkich retuszach), proszę o rady.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

128 ODPOW. 128
nepray
Użytkownik

shprot, krych, kuraq :c22

Rzyeczywiście duże :) wstyd się przyznać, ale zapomniałem, że łindołsowa przeglądarka zdjęć je dopasowywuje do ekranu :c11

zmniejszone do 1024 po dłuższym :)

Środkowe i prawe są okej :c20

Hmm... chodziło mię o całość, znaczy trzy w kupie :c18

50: :c34

fotto-4.jpg

justaminute
Początkujący

Z 50. podoba mi się to pierwsze (lewe) a jako całość ??
Dopiero zaczynam przygodę ze zdjęciami, ale nie przypadło mi do gustu... :(

Bertone.
Poszukiwacz

Trzy kwadraty .. wystarczył by jeden ten z prawej strony i więcej pokazany :nauseated_face:

:D :D :D

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
profile.country.en_GB.title
mamakuby
Poszukiwacz

W tryptyku dwa pierwsze zbyt podobne w stosunku do 3 który wyraźnie jest z innej beczki. Widziałabym albo wszystkie bardzo podobne, albo wszystkie różne od siebie znacząco

doslav.
Poszukiwacz

No i mama kuby trafiła w sedno (według mnie)...
:c20

bob_marley23
Początkujący

lubie takie klimaty jak na 49!

nepray
Użytkownik

justaminute, Bertone, mama kuby, doslav, bob_marley23 :c22 za wizytę.

Ale, jako typ wybitnie niepokorny, po wzięciu waszych słów na warsztat - pozostanę przy swoim :nauseated_face:

a teraz z innej beczki: nieważne kto śpiewa.......

51:

DSC07647.jpg

doslav.
Poszukiwacz

nepray napisał(a):

Ale, jako typ wybitnie niepokorny, po wzięciu waszych słów na warsztat - pozostanę przy swoim :nauseated_face:

Ale tak całkiem na amen czy może jednak troszeczkę odpuścisz? Tak odrobinkę chociaż?.. :smileymrgreen:

Ostatnie bardzo podobające się :smileythumbsup: :D Bez wnikania w technikę i tego typu drobiazgi - po prostu się podoba...

nepray
Użytkownik

doslav napisał(a):

Ale tak całkiem na amen czy może jednak troszeczkę odpuścisz? Tak odrobinkę chociaż?.. :nauseated_face:

Ani ciut. Nigdy więcej nie będę nic składał w Picasie! Godzina dosuwania kwadracików! Nigdy! Co wyplute, już nie jest zmienialne :smileymrgreen:

doslav.
Poszukiwacz

A prosty, darmowy i po polsku PhotoScape robi to niemalże sam...
:nauseated_face:

Właściwie trzymam go na dysku tylko do produkcji takich składanek! Kiedyś (na plenerze w Sulejowie) jareklubicz mi go pokazał (program znaczy!) - spróbowałem i... teraz nie dosuwam kwadracików godzinami :slight_smile: