anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Nigdy nic nie będzie idealne - zui

zui-----
Początkujący

Nigdy nic nie będzie idealne - zui

Startuje więc tu :) chciałam zaznaczyć, że cały czas się uczę o ile można robienia zdjęć się nauczyć ;) więc umieszczam kilka zdjęć robionych a300 z kiczowatym szkiełkiem :)

EDIT: poprawiłam rozmiar zdjęć, wybaczcie.

18 ODPOW. 18
zui-----
Początkujący

Creatoor napisał(a):

A, że tak zapytam:

zui napisał(a):

a PSa wolę unikać.

Dlaczemu :c7 , to?

właśnie... jedna z rzeczy jakiej dowiedziałem się tutaj na forum to żeby nie bać się obróbki cyfrowej, toż to nasza współczesna ciemnia przecież ;)

Będę szczera jak powiem, iż do tej pory nie miałam zbyt dużego dostępu do PSa no i chodzi też o czas, z którym u mnie jak na lekarstwo. Ja mam swoje takie zdanie, że jak zdjęcie ma być dobre, to z jak najmniejszym udziałem PSa itp, lub nawet z brakiem jego udziału.

Co do mojego avatarka- kolega mi robił to jakże tajemnicze zdjęcie ;) Kolega, który jest na zdjęciu 3. Jeśli chodzi o jedynkę- wzorowane na Wermerze. Światło, padające tylko z jednej strony.

Nie będę ukrywać, chodzę do szkoły i szkolę się na fototechnika ;) (w czerwcu już egzamin zawodowy... o zgrozo! :c5 ) Stąd takie tematy na zdjęcia nie inne. Nie wszystkie rzecz jasna. I ewidentnie jeszcze długa droga przede mną w tym kierunku, aby zdjęcia były co raz lepsze.

Jeśli chodzi jeszcze o zdjęcie 3, ostrość poszła przypadkowo na dłonie (które również kolega ułożył przypadkowo). Ale efekt wyszedł dość interesujący, bo jest to trochę inne zdjęcie od zwykłych, klasycznych portretów.

Ależ się rozpisałam.

profile.country.pl_PL.title
pablo_duch
Początkujący

zui napisał(a):

Dziękuję :)

Właśnie właśnie, tak się składa, że kobietką jestem ;)

.

Wybacz-pewnie zabardzo zwrociłem uwage na tajemnicze foto :c25

krzyho4
Początkujący

fota wedkarska , jak i ta z charakterem jak najbardzej na plus :thumbsup: kadr portretow zbytni centrall

profile.country.PL.title
piotruso
Znawca

zui napisał(a):

Nie będę ukrywać, chodzę do szkoły i szkolę się na fototechnika ;) (w czerwcu już egzamin zawodowy... o zgrozo! :c5 )

Hej!
Spokojna? Kończyłem daaaawno temu (że już nie pamiętam) i niestety, inny kierunek.
Co do zdjęć to wędkarz kazał przyjrzeć się sobie dłużej no i modelka na zdjęciu nr. 6 ale ... coś do końca nie tak. Może faktycznie poza, może kadr zbyt centralny?

zui-----
Początkujący

krzyho4 napisał(a):

Hej!
Spokojna? Kończyłem daaaawno temu (że już nie pamiętam) i niestety, inny kierunek.
Co do zdjęć to wędkarz kazał przyjrzeć się sobie dłużej no i modelka na zdjęciu nr. 6 ale ... coś do końca nie tak. Może faktycznie poza, może kadr zbyt centralny?

Cześć Wszystkim :)

Niestety nie Spokojna. Troszkę za "stara" jestem na technikum i jestem, w prywatnej szkole na studium fotograficznym. Ale na Spokojnej zajęcia mam czasem. Smród w tej szkole to chyba wiecznie utrzymywać się tam taki będzie od tej chemii ;)

Miło czytać Wasze opinie :) proszę jak najszczerzej, bo nie ukrywam, że zależy mi na tym aby dojść do wprawy w tym wszystkim.

Dziś załączam dwie fotki. Czekam oczywiście na każdą opinię! :)

Creatoor
Początkujący

7- brak ostrości, kontrastu i światła przede wszystkim. Poza tym kadr leci w lewo
8 - bez wyrazu

docentstopczyk
Początkujący

7 - żeby taka scenka miała urok wymaga odpowiedniego oświetlania... a tak btw to ja bym położył tam jeszcze martwego bażanta :P i byłaby oldskulowa martwa natura ;-)

profile.country.PL.title
c.d.n.
Poszukiwacz

Dwójka podoba się.
Siódemka w sumie też, choć, jak koledzy, uważam, że więcej światła by pomogło. I chyba szerzej.
Ósemkę lubię, ale przydał by się na podłodze jakiś konkret. Taboret? Kosz? Mysz? :c20

profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

8 jakaś taka pusta... ciężko cokolwiek powiedzieć