Podziel się wrażeniami!
Witam,
jest to mój pierwszy album więc za błędy i niedociągnięcia przepraszam. A teraz zapraszam do obejrzenia i skomentowania moich zdjęć.
Lecz zanim zdjęcia powiem coś o sobie. Zdjęcia robię już prawie od roku i chciałbym podziękować Staremu Browarowi w Poznaniu za to, że zostałem zaproszony na dwa warsztaty z ekipom Sony foto team.
A oto zdjęcia:
czesc
8,9 -nie ostre,krzywe no i te paproszki
10-tu ostre,ale krzywe
cwicz dalej i pocwicz ze stempelkiem zeby pozbyc sie tech paprochów a bedzie lepiej.
pozdro
Witaj.
O ile o 8 można by podyskutować (mnie do końca nie przekonuje, ale jakiś pomysł i potencjał w niej jest - można jeszcze coś pokombinować z tym obrazem... ), to pozostałe dwa, to IMO nieporozumienie.
9 - widać o co chodzi, ale nie wyszło. Jednak bez statywu się nie da... fala wpływająca na plażę - rozmazany ruch - jet pomysł, ale równocześnie nieostra fala przyboju w tle powoduje, że gubi się motyw i wszystko jest nieostre, zamazane. Do tego krzywy horyzont - przypadek, celowo? - nie dodaje uroku.
10 - lotni prawie nie widać (za mała, w rogu i zdjęcie za ciemne), a poza tym zdjęcie wygląda, jakby fotograf się potknął i przypadkiem wyzwolił migawkę.
Co do krzywości kadru to to, że nie stałem centralnie naprzeciw morza tylko z boku ale zawsze mogłem wyprostować przed zrobieniem zdjęcia.
Ale jesteś uparty...
Ale teraz widzisz i przed wstawieniem wypadałoby wstemplować te śmieci (przy okazji obróbki).omisiu napisał(a):
Znów krzywo i brudno. Ten sam wypad więc nie mogłem tego wyczyścić bo nie widziałem.
za Tadeuszem. Wyprostować i "wyczyścić" się dało przed wrzuceniem tutajTadeusz napisał(a):
Ale jesteś uparty...
Ale teraz widzisz i przed wstawieniem wypadałoby wstemplować te śmieci (przy okazji obróbki).omisiu napisał(a):
Znów krzywo i brudno. Ten sam wypad więc nie mogłem tego wyczyścić bo nie widziałem.
11stkę oprócz wyprostowania i wystemplowania (jak już wcześniej wspomniano), kadrowałbym w 16:9. Mniej morza a więcej nieba Oczywiście czystego