anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Pablo :)

profile.country.pl_PL.title
pablo_duch
Początkujący

Pablo :)

Dzis mam wreszcie troche czasu zeby cos dodawac normalnie-bo od zakupu czasu mineło troche ale mało czasu na focenie miałem ale cos tam pstrykalem wiec starsze z poczatku mozecie ocenic-przyjme krytyke na klate :c10

403 ODPOW. 403
pablo_duch
Początkujący

taka proba

profile.country.en_GB.title
mamakuby
Poszukiwacz

Temat jak najbardziej. Ja bym tylko może wolala żeby płomienie były równe i idealnie równo stały w rządku :D

Starosta.
Początkujący

co zdjęć z serii 17 - 19
WB mi się nie podoba. Za ciepłe kolory. Wypadało by je ochłodzić.

Robiąc zdjęcia ze statywu należy wyłączyć stabilizacje, wtedy efekt będzie lepszy. Zdjęcia będą nieporuszone.
Natomiast zostawiłeś włączoną stabilizacją efekt jest taki, że masz nieostre zdjęcia, ponieważ SSS cały czas pracował pomimo tego iż aparat był na stabilnym podłożu.
Także zapamiętaj: Robisz zdjęcia na statywie - wyłącz SSS.

20 - też robiłeś ze statywu :question:

Pozdrawia Starosta :grin:
pablo_duch
Początkujący

tak ze statywu a czemu?
tez tak myslalem ze zle zorbiłem ze nie wyłaczyłem ale jak napisałem - zapomniałem i po fakcie zauwazyłem

Starosta.
Początkujący

tak ze statywu a czemu?

Nie widziałem exifów więc nie chciałem pochopnie ocenić .

Spróbował bym te świeczki uwiecznić przy większym skosie. Nie jedna za drugą.
Do tego najdłuższa ogniskowa, pełna dziura i skupiłbym się na pierwszej świeczce, żeby była ostra. Natomiast reszta jako tło. Moim zdaniem efekt byłby ciekawszy.
Spróbuj kadr poziomy jak i pionowy a potem oceń, który lepszy.

Pozdrawia Starosta :grin:
pablo_duch
Początkujący

oki rozumiem
generaalnie to foto musiałem poprzycinac bo duzo miejsca mi wyszlo na bokach ale sprobuje przy nastepnej okazji.dzieki za koment-podobnie jak w tym tyle miejsca bo boku było

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Robiłem ze statywu i jakos nie do konca jestem zadowolony-nawet sporadycznie ustawialem samowyzwalacz a po skonczonych fotkach zauwazyłem ze stabilizacji nie wyłaczyłem-czy to moglo miec wpływ ze wiekszosc fotek była poruszona-zamazana?

się nie czyta instrukcji, to potem wychodzą takie babole. Jak już napisał Starosta: fotki na statywie powinno się robić z wyłączoną stabilizacją. Popatrz na przykład z albumu Rafikiego: LINK (ta po lewej jest z włączoną stabilizacją ;) )

generaalnie to foto musiałem poprzycinac bo duzo miejsca mi wyszlo na bokach ale sprobuje przy nastepnej okazji

to co zrobiłeś to tzw. crop (czyli wycinek kadru). Trzeba uważać i unikać zbyt mocnego "cropowania". Przydałaby się ostrość na pierwszej świeczce.
A temat świeczek niestety (póki są to same świeczki)jest dla mnie małowartościowy, ale każdy musi przejść przez pewien okres fotografowania :smileythumbsup:

pablo_duch
Początkujący

kris napisał(a):

się nie czyta instrukcji, to potem wychodzą takie babole. Jak już napisał Starosta: fotki na statywie powinno się robić z wyłączoną stabilizacją. Popatrz na przykład z albumu Rafikiego: LINK (ta po lewej jest z włączoną stabilizacją ;) )

no wychodza ale juz wiem na czym polega moj bład-zreszta sam zauwazyłem ale po fakcie.

pablo_duch
Początkujący
Bertone.
Poszukiwacz

24 - leci w prawo (chyba)
Jakoś ta trójka nie powaliła mnie na kolana :c3
A wiem , spodziewam się , że można było lepiej podejść do tematu :c20
Pozdrawiam

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________