Podziel się wrażeniami!
Witam
Mam na imię Łukasz i pochodzę ze Szczecina
Jestem na ostatnim roku studiów MGR na ZUT Szczecin
Interesuje się fotografią makro oraz plenerami co nie znaczy, że inne tematy sa mi obce:)
Zapraszam do komentowania i oglądania moich zdjęc wykonywanych aparatem Sony SLT A35 oraz różnymi szkłami do niego
coś w tym jest że lepiej wygląda. człowiek się uczy na błędach więc postaram się teraz to lepiej zrobić
Ja odniosę się do serii mgły. Ciekawa seria , ale (bo zawsze jest jakieś ale )
wydaje mi się że 2 lub 3 wybrane fotki by wystarczyły, a co najważniejsze po co tak wysokie iso.
100 w zupełności wystarczy przy wydłużonym czasie, krajobrazik nam nie ucieknie
posłucham się w piątek bo jade nad jeziorko:)
a tym czasem uchwyciłem naprawdę dziwną rzecz.... myślałem, że tak miasto świeci... ale to nie miasto więc niemam kompletnie pojęcia co to jest na niebie
Wyszło niezle jak na kitowy obiektyw
dobra... SMOG zawitał nad moim miastem
co do ostatniego zdjęcia - krzywo, albo takie jest złudzenie optyczne przez to, że budynki są poucinane chaotycznie, bez żadnego pomysłu i moim zdaniem - zdecydowanie za wysoko. Do takiego zdjęcia nocnego nieba pasowałaby panoramka miasta, a nie tylko szczyty wieżowców.
ciężko zrobić panorame nocą na naswietlaniu 3 sekundy
nie chodzi mi o panoramę sensu stricto, tzn o sklejanie zdjęć, ale o pokazanie sylwetki miasta. W obecnej formie mamy fajną łunę, szczyty budynków, a powyżej "morze" jednolitego koloru, które, moim zdaniem, warto by częściowo poświęcić na rzecz wieżowców
czyli poprostu za dużo uciałem....:] poprawie się następnym razem napewno.
burza... troche niestety za duzy kontrast a w 25... to iso.. za duze... a szkoda:(
Piękne niebo tego dnia
jak dla mnie zbytnio kompresujesz zdjęcia, przez co widocznie tracą na jakości.