Podziel się wrażeniami!
Witam
Mam na imię Łukasz i pochodzę ze Szczecina
Jestem na ostatnim roku studiów MGR na ZUT Szczecin
Interesuje się fotografią makro oraz plenerami co nie znaczy, że inne tematy sa mi obce:)
Zapraszam do komentowania i oglądania moich zdjęc wykonywanych aparatem Sony SLT A35 oraz różnymi szkłami do niego
Dzięki za rady. Nastepnym razem napewno postaram się to lepiej zrobić. Z tego dnia jeszcze takie mi cos się udało zrobić
Zgadzam się z Rutk'iem oczy latają z góry na dól i z powrotem
Co do tych nowych.
30 - jakoś nie podeszła mi na konwersja BW
31 - najlepsze jak do tej pory. ale leci w prawo jak się nie mylę, plus chyba masz trochę zabrudzoną matrycę i osobiście wstemplowywał bym te 'mini fale' np od kamienie czy coś. podsumowując fajne zdjęcie ale można parę rzeczy zmienić żeby było jeszcze lepsze.
32 - tutaj znowu te BW mi się nie podoba, te niewyraźne paprochy w pierwszym planie są ok ale w drugim to za bardzo zwracają na siebie uwagę
Kurde a tak się starałem do tych czarno białych...
Coś w tym zdjęciu jest (31) tez mi sie podoba praktycznie wogole zadnej obrobki takze dzięki. Co do jakiś przybrudzeń to faktycznie masz racje.
Poniżej ostatnie z tego wypadu
PhotoLuk napisał(a):
Dzięki za rady. Nastepnym razem napewno postaram się to lepiej zrobić. Z tego dnia jeszcze takie mi cos się udało zrobić
Powinieneś pomyśleć o stosowaniu obróbki graficznej, bardzo przydatna rzecz :smileymrgreen: . Np. na 35 masz zły balans bieli używając obróbki (najlepiej ze zdjęciami w formacie RAW) bez większego problemu skorygował byś balans bieli na odpowiedni.PhotoLuk napisał(a):
... praktycznie wogole zadnej obrobki takze dzięki. ...
w 33 jak dla mnie tak - 0,7ev i byłoby o wiele lepiej, albo cienie trochę ciemniejsze zrobić
jak powiem wam... to mnie wysmiejecie... te 6 plików ostatnich byly w rawie i je tak zmieniłem... xD chcecie zobaczyc jak wygladaly czyste rawy ktore robilem to moge podesłac
----------------------------
dobra wiem ze długa droga przedemna... ale czy są osoby na forum, zajmuja się stroną techniczną fotografi? pisze prace mgr z fotografi a dokładniej o odległości hiperfokalnej w lustrzankach.
PhotoLuk napisał(a):
jak powiem wam... to mnie wysmiejecie... te 6 plików ostatnich byly w rawie i je tak zmieniłem... xD chcecie zobaczyc jak wygladaly czyste rawy ktore robilem to moge podesłac
----------------------------
dobra wiem ze długa droga przedemna... ale czy są osoby na forum, zajmuja się stroną techniczną fotografi? pisze prace mgr z fotografi a dokładniej o odległości hiperfokalnej w lustrzankach.
Interesujące - zastanawia mnie ile można stron napisać o odległości hiperfokalnej...
Lajam napisał(a):
Interesujące - zastanawia mnie ile można stron napisać o odległości hiperfokalnej...