anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

pierwszy miesiąc amatora z A33

gonzoartur
Początkujący

pierwszy miesiąc amatora z A33

jedno z lepszych w tej chwili

68 ODPOW. 68
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

gonzoartur napisał(a):

kup książkę....kup jakąś stałkę...ale statyw ?

jaką stałkę proponujesz?(taką najlepiej do "wszystkiego")
czy picasa3 jest dobra do obróbki zdjeć?
jaką książkę?(proszę o tytuł)

pozdrawiam

Kilka tytułów polecił Piotruso: LINK :smileythumbsup:
Jaką stałkę? 35mm 1.8 lub 50mm 1.8, ale tak naprawdę to sam musisz znaleźć dla siebie odpowiednie szkiełko. Ja np. uwielbiam 135mm, ktoś inny woli 20mm - dla każdego coś dobrego :D
Jak najlepiej sprawdzić, który kąt 'bardziejszy' ? Ustaw w swoim obiektywie daną ogniskową (np.35mm) i rób cały czas zdjęcia bez ruszania pierścieniem ogniskowej!

Picasa? :c18
A może GIMP ?
A może IDC wystarcz :c20

szkoda, że dalej nie numerujesz zdjęć :(
ułatwiłoby to komentowanie :c20

konie - a ja bym spróbował podejść bliżej i użyć mniejszej wartości przysłony, dzięki temu GO byłaby mniejsza, co spowodowałoby, że konie byłyby bardziej widoczne.

college(a) - fajne, aczkolwiek szkoda pogody (białe niebo), z tymże na to się wpływu nie ma.

kwiatek - odnoszę wrażenie, że jest balans bieli do poprawy tzn. kolory są zbyt ciepłe.

komin - to poszalałeś z rozmiarem - przy czym teraz nieco za małe
nie mniej jednak komin, bez większych rewelacji. Niby nie ma się do czego doczepić, ale polotu nie ma

raz jeszcze proszę o numerowanie zdjęć - popatrz na inne galerie - to naprawdę pomaga w komentowaniu zdjęć

spoltrebor1ofcej
Początkujący

bój się bój :c34 żarcik :P
zdjęcie niczego nie przedstawia, wieża i co.... i nic więcej. Ot pstryk i tyle

gonzoartur
Początkujący

szkoda, że dalej nie numerujesz zdjęć :(
ułatwiłoby to komentowanie :c20

przepraszam, ale myślałem, że nazwa wystarczy.poprawię się na pewno.w zdjęciu (komin) chciałem zobaczyć czy chmury mi wyjdą.

mam jeszcze jedna fotkę ale nie odważę się jej wystawić.a co tam!raz się żyje jak to mówią.proszę powiedzcie czy horyzont jest w dobrych proporcjach.

docentstopczyk
Początkujący

fajny minimalizm. czysty kadr. w sumie ok zdjęcie.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

gonzoartur napisał(a):

przepraszam, ale myślałem, że nazwa wystarczy.poprawię się na pewno.w zdjęciu (komin) chciałem zobaczyć czy chmury mi wyjdą.

nie przepraszaj - to Twój album ;)
a nazwy...hmmm....jak będziesz komentować XXX galerii to docenisz numerki :smileymrgreen:

gonzoartur napisał(a):

mam jeszcze jedna fotkę ale nie odważę się jej wystawić.a co tam!raz się żyje jak to mówią.proszę powiedzcie czy horyzont jest w dobrych proporcjach.

jest jakaś tam zasada krajobrazowej fotografii, że należy horyzont w 1/3 lub 2/3 kadru umieścić., ale to tylko jakaś tam zasada.
Nie mniej jednak co do tego zdjęcia:
- wygląda jakbyś jechał autem i na szybko pstryknął zza okna
- skupia uwagę jasna plama (jasna od słońca)
- jak dla mnie dół jest za ciemny
- jak dla mnie za dużo góry

pablo_duch
Początkujący

01,jpg no mi sie podoba

profile.country.pl_PL.title
doslav.
Poszukiwacz

Tak się ostatnio zastanawiałem co się dzieje z tym miejscem które służyło za wzór Windowsowej tapety?.. Widzę, że górki wyrównali i jakieś budynki się pojawiły?..
:slight_smile:

A mnie tam się podoba! :thumbsup: :D Jak wcześniej napisano - czysty kadr. Tylko kolor trawy jakiś taki... podejrzany :c20

gonzoartur
Początkujący
12MaRTiN90
Nowicjusz

dla mnie najlepsze 02 :thumbsup: 05 jest OK, ale trochę te budynki za ciemne według mnie :rolling_eyes:

____A500 | 8 | 18-55 | 55-200 | HVL-F42____
szkicek
Nowicjusz

na 03 ostrość poleciał chyba trochę przed obiektem, tak samo coś z ostrością jest na 04

najprzyjemniejsza dla mnie jest 05 i to pewnie przez tą pogodę :c20