anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Pirwsza fota obiektywem 70-300 Sigma

Kazek13
Początkujący

Pirwsza fota obiektywem 70-300 Sigma

co było nie tak
Pozdrawiam Kazik

15 ODPOW. 15
Kazek13
Początkujący

to zdjęcie zostało zrobione obiektywem KITowym w kwietniu z balkonu a swoją drogą mam pytanie jak zmniejszać foty bo czasem pokazuje mi się komunikat ze za duzy plik .

profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

ostatnie całkiem fajne tylko mały kontrast pomiędzy drzewem a ptakami

Kazek13 napisał(a):

mam pytanie jak zmniejszać foty bo czasem pokazuje mi się komunikat ze za duzy plik .

jeśli waga pliku nie przekroczy 256 kilo to takiego komunikatu nie zobaczysz

Kazek13
Początkujący

to wiem ze przekracza 250 kilo ja zmniejszam w programie Irfan View ale tylko rozdzielczością a myslalem ze jest inny sposob zmniejszenia wlasnie kilobajtow

profile.country.pl_PL.title
Filipski-----
Początkujący

Od paru miesięcy ze zmiennym szczęściem "poluję na ptaszki" moim Tamronem i mam za sobą wiele bolesnych doświadczeń.Kolega ma Sigmę i podobne spostrzeżenia do moich.
Radzę po pierwsze unikać ogniskowej 300, podobnie jak w moim Tamronie odpuszczenie odrobinę z najdłuższej ogniskowej bardzo poprawia ostrość, "polować" przy dobrym świetle, przy gorszej pogodzie, czy też w głębokim cieniu zazwyczaj albo przysłonę, albo czas będziesz musiał ustawić na poziomie nie gwarantującym ostrości, chyba że obiekt będzie łaskawie dłuższy czas nieruchomy. ;)
Póki co chyba wszystkie Twoje ptaszki nie wyszły zbyt ostre.

profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

jeśli chcecie na początku popolować na ptaki to proponuję parki w dużych miastach
300mm w lasach i na łąkach to zdecydowanie za mało a i trzeba stworzyć pewne warunki takie jak na polowaniu
proponuję także poradnik Stasia http://alfaklub.pl/str/index.php?option ... 2&Itemid=1

Kazek13
Początkujący

Czasem coś pod nogami się trafi