Podziel się wrażeniami!
Kilka wybranych w miarę dobrych zdjęć. Wszystkie zdjęcia z DSC-H50. Mam nadzieję na szczere opinie, krytyki się nie boję.
Pozdrawiam
Witajcie
Tak zauważyłem że troche dawno mnie tu nie bylo i nic nie dodawałem, ale takie czasy
Przez ten czas nie mialem zbytnio czasu na zdjęcia, ale kilka takich przypadkowych sie zrobilo
Ciekawe czy się czegoś nauczyłem )
Pozdrawiam:)
13 - h50 mógłby mieć trochę więcej zoomu ale trochę za mało przestrzeni przed samolotem a za dużo za nim
14 - podoba mi się ta fotka
15 - w tej trochę przeszkadza ta trawa w DP rogu, jednak ta fotka lepiej wygląda z większą ilością wody niż nieba, więc tylko stempel pozostaje
Podobają mi się kolorki na 14.
Hercules troszkę za małą powierzchnię zdjęcia zajmuje i jak zauważył ci.nek przesunąłbym go w prawo. I chyba nieco za krótki czas 1/400 bo śmigła wyglądają na zatrzymane
15. I mnie ta trawa nie wadzi, przeciwnie - wypełnia pustą przestrzeń w PD, jako przeciwwaga dla wypełnionej lewej strony. Gdyby ją usunąć? cóż nie wiem, czy byłoby to lepsze zdjęcie, ale na pewno całkiem inne.
14. Ładne kolorki, ciekawy kształt chmury, podoba mi się
13. "Przedpiścy" już napisali: za krótki czas migawki, śmigła wyglądają, jakby się zatrzymały i taka zasada: przedmioty ruchome powinny mieć więcej przestrzeni przed sobą. Są oczywiście wyjątki - świadomie stosowane. I może tu taki jest - nieświadomy? Samolot dolatuje do kresu, śmigła zwalniają... (albo doleciał do końca i zawraca...) ale z jednego zdjęcia to nie wynika (może jako fragment opowieści), a w ogóle, to co teraz piszę, to się nazywa "dorabianie ideologii".
14-stka ma śliczne kolory!
13 - h50 mógłby mieć trochę więcej zoomu ale trochę za mało przestrzeni przed samolotem a za dużo za nim
Może i nie chodzi i o ten zoom, ale tak właśnie jak powiedział kolega za mało przestrzeni jest z przodu, a za dużo z tyłu..Ja bym go nieco jakby po środku umieścił i byłoby ok..
Dla mnie fotki bardzo fajne...I według mnie jesteś na dobrej drodze..Masz oko do zdjęć, i pykaj dalej bo nie robisz zdjęć "bez sensu"
Zapraszam do mojej galerii: viewtopic.php?f=42&t=2137
14 według mnie ok.
H-50 w niezłych rękach. Czekam na więcej!