anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Po prostu Amatroka-proszę o opinie... PavelMat

PavelMat-----
Początkujący

Po prostu Amatroka-proszę o opinie... PavelMat

Kilka wybranych w miarę dobrych zdjęć. Wszystkie zdjęcia z DSC-H50. Mam nadzieję na szczere opinie, krytyki się nie boję.
Pozdrawiam :D

17 ODPOW. 17
PavelMat-----
Początkujący

Witajcie :)
Tak zauważyłem że troche dawno mnie tu nie bylo i nic nie dodawałem, ale takie czasy :P
Przez ten czas nie mialem zbytnio czasu na zdjęcia, ale kilka takich przypadkowych sie zrobilo :D
Ciekawe czy się czegoś nauczyłem :))

Pozdrawiam:)

ci.nek
Początkujący

13 - h50 mógłby mieć trochę więcej zoomu :) ale trochę za mało przestrzeni przed samolotem a za dużo za nim
14 - podoba mi się ta fotka :thumbsup:
15 - w tej trochę przeszkadza ta trawa w DP rogu, jednak ta fotka lepiej wygląda z większą ilością wody niż nieba, więc tylko stempel pozostaje ;)

lupus-----
Początkujący

Podobają mi się kolorki na 14.
Hercules troszkę za małą powierzchnię zdjęcia zajmuje i jak zauważył ci.nek przesunąłbym go w prawo. I chyba nieco za krótki czas 1/400 bo śmigła wyglądają na zatrzymane ;)

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

15. :c4 I mnie ta trawa nie wadzi, przeciwnie - wypełnia pustą przestrzeń w PD, jako przeciwwaga dla wypełnionej lewej strony. Gdyby ją usunąć? cóż nie wiem, czy byłoby to lepsze zdjęcie, ale na pewno całkiem inne.
14. :thumbsup: Ładne kolorki, ciekawy kształt chmury, podoba mi się
13. "Przedpiścy" już napisali: za krótki czas migawki, śmigła wyglądają, jakby się zatrzymały i taka zasada: przedmioty ruchome powinny mieć więcej przestrzeni przed sobą. Są oczywiście wyjątki - świadomie stosowane. I może tu taki jest - nieświadomy? Samolot dolatuje do kresu, śmigła zwalniają... (albo doleciał do końca i zawraca...) ale z jednego zdjęcia to nie wynika (może jako fragment opowieści), a w ogóle, to co teraz piszę, to się nazywa "dorabianie ideologii".

------------------------------
fotoamator
Antentenne
Początkujący

14-stka ma śliczne kolory! :thumbsup:

profile.country.pl_PL.title
wojtuss95
Początkujący

13 - h50 mógłby mieć trochę więcej zoomu :) ale trochę za mało przestrzeni przed samolotem a za dużo za nim

Może i nie chodzi i o ten zoom, ale tak właśnie jak powiedział kolega za mało przestrzeni jest z przodu, a za dużo z tyłu..Ja bym go nieco jakby po środku umieścił i byłoby ok..

Dla mnie fotki bardzo fajne...I według mnie jesteś na dobrej drodze..Masz oko do zdjęć, i pykaj dalej bo nie robisz zdjęć "bez sensu" :)

Zapraszam do mojej galerii: viewtopic.php?f=42&t=2137

freckleed
Początkujący

14 według mnie ok.

profile.country.pl_PL.title
Kierniak
Nowicjusz

H-50 w niezłych rękach. Czekam na więcej!