Podziel się wrażeniami!
Jestem początkującym użytkownikiem lustrzanki,więc proszę o wszelkie podpowiedzi:)
Witam.
No cóż, kompozycja prawidłowa, horyzont na lini mocnej, słońce w zasadzie też. Sylweta horyzontu nie dominuje i we właściwej proporcji. Na tym etapie dobrze. Nie wiem jak wygląda to z strością, czy celowo tak rozmyłeś? Jak będzie więcej fotek to się rozwinę.
Pozdrawiam
Może być z brakiem ostrości bo robiłem z ręki,wiem,że to błąd
dorzucam jeszcze tych pare fotek
Witam
Tak na moje amatorskie oko:
1 - bardzo ładna
stanley76rsko napisał(a):
Może być z brakiem ostrości bo robiłem z ręki,wiem,że to błąd
Witam.
Jako amator się wypowiem tak.
1.Podoba mi się i to bardzo.
2.Fajna fotka.
3.Czegoś tu brakuję. Może naprawdę więcej śniegu na tym drzewie.
4.Fajny kadr, ale tak jak starosta napisał "troszkę nieostre"
No proszę. Podoba mi się 4-ka. Dobrze skomponowana, nie przepełniona, szczególnie wpadł mi w oko kontrast kolorystyczny między kwiatmi a tłem. Szkoda tylko że mało ostre. Wyostrzasz fotki po zminiejszeniu?
3-ka też prawidłowo skadrowana, dobrze że pojawiły się te obłoczki, niebo nie jest nudne. I znów ostrość uciekła. Szkoda ze śnieg nie jest biały.
2-ka niby też poprawna, a jednak coś z nią nie tak. Lampy z prawej lecą ci na bok.
Dziękuje za zwrócenie uwagi na kilka detali.Jeśli chodzi o wyostrzanie,to zawsze jakoś mi to umyka ,aby to zrobić po zmniejszeniu,postaram poprawić się na przyszłość.
Najbardziej chodziło mi o zrozumienie złotego podziału,i z Waszych wpisów rozumiem,że coś załapałem:)
A co do bieli śniegu to wiem,że teoria i praktyka,czyli ćwiczyć ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć mi zostało.
Pierwszą książkę jaką zakupiłem to Bryan Peterson-Ekspozycja bez tajemnic.No i oczywiście zasoby internetu.
stanley76rsko napisał(a):
Pierwszą książkę jaką zakupiłem to Bryan Peterson-Ekspozycja bez tajemnic
nauka panoramowania