Podziel się wrażeniami!
Witam serdecznie
Mam na imię Ewa.Fotografią interesuję się od dawna i od kilku lat marzyłam o lustrzance. Miesiąc temu stałam się posiadaczką Sony Alfa 200.Na razie tylko z kitem, ale na gwiazdkę dostanę obiektyw 50 mm f/1,8.
Oczywiście przede mną jeszcze długa droga do robienia dobrych zdjęć.
Czasem udaje mi się zrobić fotkę,która bardzo mi się podoba,ale zdaję sobie sprawę, że profesjonalisty by pewnie nie zachwyciła
Oto kilka moich zdjęć. Liczę na konstruktywną krytykę
No faktycznie trochę nieostro wyszedł (zdjęcie 8), ale tak jak napisałam, to przypadkowo uchwycony moment
Dodam jeszcze jedno...udało mi sie namówić młodego, żeby spojrzał w obiektyw
Ciemno i to strasznie
a teraz lepiej ?
tylko jakby co to proszę się nie śmiać dopiero zaczynam współpracę z programem graficznym
Nie chce mi się teraz wstawiać i linkować więc ostatni raz, przepraszam ale wstawię po mojemu co wyszło bezpośrednio tutaj. Ktoś może się nie zgodzić ale wybrałaś prawdopodobnie nienajlepsze warunki do zdjęć. Światło dobre to podstawa udanego zdjęcia Ewo.
Dzięki za wskazówki
Robiłam to zdjęcie popołudniu,niby było dość jasno (śnieg), ale tak sobie teraz myślę,że mogłam skrócić czas otwarcia migawki (przedtem robiłam mu zdjęcia w ruchu)...
Dodam jeszcze taką jedną z pierwszych fotek
Widzę co prawda, że jeden spinacz trochę stracił na ostrości, ale jakoś mi się podoba to ujęcie
Na marginesie:
Ewaloo napisał(a):
niby było dość jasno
Ewaloo napisał(a):
mogłam skrócić czas otwarcia migawki
Tadeusz napisał(a):
Widzę, używasz głównie maksymalnych przysłon. To celowe, żeby zmniejszyć GO, czy tak wychodzi? Przy maksymalnej przysłonie obiektywy amatorskie nie mają najlepszej ostrości - warto czasem ciut przymknąć.
Tadeusz napisał(a):
Raczej ciut wydłużyć? Byłoby trochę jaśniej.
I nie bój się programów graficznych - zdjęcie często trzeba poprawić i wygląda wtedy o niebo lepiej
Ta psinka w wersji Tomka, ładna
A co do zdjęć w nocy...: Szkółka Sony
Klamerkowe zdjęcie byłoby fajne gdyby nie tło
Ewaloo napisał(a):
Robiłam to zdjęcie popołudniu,niby było dość jasno (śnieg)