anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Początki H50, Jest HX100V

profile.country.en_GB.title
pi0trus
Początkujący

Początki H50, Jest HX100V

Moje początki były tworzone jeszcze aparatem w70, reszta to h50
dodawane wg kolejności wykonania :rolling_eyes:
krytyka mile widziana :)

DSC00673.JPG
DSC00109.JPG
DSC00210.JPG

74 ODPOW. 74
pi0trus
Początkujący

Bertone napisał(a):

1/4 mili - jakoś żadna fotka nie zrobiła na mnie wrażenia. Wyglądają tak jak robione telefonem... , takie rozmazane i słabe jakościowo :c9
Mam nadzieję , że następna próba zdjęć z nocnych wyścigów okaże się :thumbsup:
Powodzenia :)

Nie lubie używać lampy, tym bardziej nie będę jej używać jak koleś jedzie 80km/h bo moge go oślepić. ISO też nie moge za bardzo podkręcać bo szum, czas otwarcia migawki też nie bo będą rozmazane.
A może masz jakiś pomysł jak zrobić lepsze zdjęcia szybkoporuszających sie obiektów przy oświetleniu tylko latarni?
PS. następne prawdopodobnie będą robiony przy świetle dziennym to powinny być lepsze ;]

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

mas0n napisał(a):

A może masz jakiś pomysł jak zrobić lepsze zdjęcia szybkoporuszających sie obiektów przy oświetleniu tylko latarni?

na to jest jedno rozwiązanie: lustrzanka z zapiętym bardzo jasnym obiektywem (f/1.4-1.8).
Dzięki zastosowaniu tak jasnego obiektywu więcej światła będzie można zarejestrować. A jak wiadomo - fotografia to rejestrowanie światła :D

Bertone.
Poszukiwacz

... stąd mój zakup 50mm 1.8
P.S. Dziękuje Kris

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
spolnemesis1paejw
Początkujący

kris napisał(a):

mas0n napisał(a):

na to jest jedno rozwiązanie: lustrzanka z zapiętym bardzo jasnym obiektywem (f/1.4-1.8).
Dzięki zastosowaniu tak jasnego obiektywu więcej światła będzie można zarejestrować. A jak wiadomo - fotografia to rejestrowanie światła :D

No, i ISO też można bezpiecznie wyższe stosować. Tylko te ceny obiektywów... I jeden nie wystarczy... ani dwa...

A Koledze cóż można poradzić, na teraz? Jedynie zwiększenie jednak ISO do maksymalnej używalnej wielkości, stosowanie maksymalnej przysłony (przy kompakcie GO i tak jest duża), i ... właściwie tyle.
Może jeszcze dobrze wyćwiczyć panoramowanie. A przy fotkach statycznych - statyw.

pi0trus
Początkujący
pi0trus
Początkujący
pi0trus
Początkujący

i ostatnie

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

29-31 - podobają się, a szczególnie 30 ,choć przydałoby się więcej ostrości
33 i 34 też ciekawe, choć Mariot trochę leci.
35 - domyślam się o co ci chodziło, ale nie wygląda to dobrze. Za dużo wszystkiego moim zdaniem

pi0trus
Początkujący

35 - domyślam się o co ci chodziło, ale nie wygląda to dobrze. Za dużo wszystkiego moim zdaniem

dzięki za opinie :) a te drzewa to miałem ochotę ściąć, to byłoby najprostsze rozwiązanie bo budynku ani słońca nie przesunę ;) Później jeszcze zaczekałem, słońce było niżej i drzewa już nie przeszkadzały ale słońce już nie przebijało sie przez szyby.

A teraz zimowo.

profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

Witam :)
36 - całkiem , całkiem - tylko ten lewy górny narożnik :c20
37 - z prawej strony od drzewa jest plama (w zasadzie dwie plamy) , czy może coś stemplowałeś :question:

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________