Podziel się wrażeniami!
... i zapewne nie ostatnie...
Przede wszystkim witam!
Fotografuje już kilka lat, zacząłem od zenita, potem miałem lustrzankę minolty (500si super), kompakt nikona i hybrydę canona.
Od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem a200 + kit 18-70 i sigmy 70-210/3,5-4,5.
Na całe szczęście mam dostęp do innych szkieł (cz 16-80, maf 50/1,7) dlatego pewnie większość zdjęć tutaj będzie z nie moich szkieł...
Poniżej pierwszy rzut... pewnie nie ma się czym chwalić ale od czegoś trzeba zacząć...
Witaj
ja krótko
3 interesujaca,dla mnie zaszkodzil cień widoczny z lewej strony
pozdrawiam
Dzięki za komentarz
Jak wrócę do domu popołudniu to wrzucę drugie zdjęcie z sesji z różą, bo sam nie wiedziałem które wstawić...
Może tamto się bardziej spodoba...
Edit.
To mam jeszcze dwa:
Nie zrażony małą ilością komentarzy wrzucam dalej...
Tym razem kilka portretów z budowy
Całkiem udana pierwsza wrzutka.
1 - świetnie złapane kulki, dobrze, że duża GO. Bałagan w tle uzasadniony tematem. Fajne kolorki, choć w pierwszym planie do pełnego RGB brakuje czerwonej
2. Nie lubię skosów, ale ten się broni. Szkoda tylko, że nie widać oczu.
3. Najlepsze. Światło uprzestrzenniło fotkę. Cień poza GO mi nie przeszkadza.
Może dałbym trochę więcej powietrza z góry.
Niezły debiut.
Do sesji "Pod kaskiem" odniosę się później.
cdn dzięki za konstruktywna krytykę i wskazówki... potraktuję je jak ojcowskie rady
Czekam na opinię o wrzutce z budowy bo środowisko mi bliskie i pewnie będę mógł sie z tematem zmierzyć ponownie...
Witam
Krytykować nie będę bo na fotografii mało się znam. Mogę powiedzieć co mi się podoba:
A więc 1 z piłeczkami w locie i 3 ślicznie wyszła ta róża.
Pozdrawiam
Seria budowlana ma potencjał.
Ale trochę mi brakuje kontekstu - budowy.
Bo bohaterowie zdjęć mogli by być przedstawicielami różnych zawodów.
6 - bez ręki
7 - bez łokcia
Spróbuj poprawić.
Może jest szansa na lepsze światło?
Ze światłem jest problem... bo jedyny jasny obiektyw jakim dysponuje to 50 a to trochę ciasno na pokazanie kontekstu... bardziej to portretówka...
Chyba zrezygnuje trochę z jakości i ustawie wyższe iso...
Jeżeli chodzi o temat to na pewno do niego podejdę jeszcze, na razie raczej ludzi do aparatu przyzwyczajam. Trochę się go obawiają bo myślą że wystawię mandat za nie przestrzeganie przepisów bhp
dzięki za odwiedziny i komentarz
Dzisiaj 3 z większą ilością kontekstu.