Podziel się wrażeniami!
... i zapewne nie ostatnie...
Przede wszystkim witam!
Fotografuje już kilka lat, zacząłem od zenita, potem miałem lustrzankę minolty (500si super), kompakt nikona i hybrydę canona.
Od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem a200 + kit 18-70 i sigmy 70-210/3,5-4,5.
Na całe szczęście mam dostęp do innych szkieł (cz 16-80, maf 50/1,7) dlatego pewnie większość zdjęć tutaj będzie z nie moich szkieł...
Poniżej pierwszy rzut... pewnie nie ma się czym chwalić ale od czegoś trzeba zacząć...
Ok, poczuwam się do obowiązku skomentowania.
Chyba mam monopol
12 i 13 - plecy chyba nie są tematem zdjęcia? Ostrość ustawiłbym na łyżkę i taczkę.
14 - jako-tako. Dałbym tytuł "Zmieszanie"
15 - najlepsze z serii. Ciekawy niebieski cień czerwonego samolotu na niebie
I ta smuga od katapulty ...
cdn napisał(a):
Ok, poczuwam się do obowiązku skomentowania.
Chyba mam monopol
12 i 13 - plecy chyba nie są tematem zdjęcia? Ostrość ustawiłbym na łyżkę i taczkę.
14 - jako-tako. Dałbym tytuł "Zmieszanie"
15 - najlepsze z serii. Ciekawy niebieski cień czerwonego samolotu na niebie
I ta smuga od katapulty ...
Śpioch...
doradźcie... 16 czy 17? bo sam już nie wiem...
Witaj.
Gdyby w dłoni dziecka było coś interesującego... np. klocek pozostały z zabawy z którym zasnęło, byłoby znakomite, a tak - żadne z nich: na 16 przeszkadza ta wielka, nieostra ręka na pierwszym planie, na 17 jest ostra ręka, ale zdjęcie nie ma treści, a 18 - tu też ręka dominuje nad zdjęciem.
Jeśli chodzi o poprzedni wrzut, w zasadzie cdn napisał co trzeba i można się z tym zgodzić.
dzieki za komentarz, wezme uwagi pod uwage.
a teraz kolej na kolej
Jeżeli chodzi o śpiocha to mnie przeszkadza ta wielka ręka. Zupełnie nie pasuje mi to do portretu dziecka.
ok, już wiem że przekombinowałem z śpiochem
a pociągowe jak?
Tadeusz napisał(a):
Witaj.
Gdyby w dłoni dziecka było coś interesującego... np. klocek pozostały z zabawy z którym zasnęło, byłoby znakomite, a tak - żadne z nich: na 16 przeszkadza ta wielka, nieostra ręka na pierwszym planie, na 17 jest ostra ręka, ale zdjęcie nie ma treści, a 18 - tu też ręka dominuje nad zdjęciem.
Jeśli chodzi o poprzedni wrzut, w zasadzie cdn napisał co trzeba i można się z tym zgodzić.
podwys napisał(a):
a pociągowe jak?