anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

podwys - moje pierwsze...

profile.country.pl_PL.title
podwys
Początkujący

podwys - moje pierwsze...

... i zapewne nie ostatnie...

Przede wszystkim witam!

Fotografuje już kilka lat, zacząłem od zenita, potem miałem lustrzankę minolty (500si super), kompakt nikona i hybrydę canona.
Od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem a200 + kit 18-70 i sigmy 70-210/3,5-4,5.

Na całe szczęście mam dostęp do innych szkieł (cz 16-80, maf 50/1,7) dlatego pewnie większość zdjęć tutaj będzie z nie moich szkieł...

Poniżej pierwszy rzut... pewnie nie ma się czym chwalić ale od czegoś trzeba zacząć...

67 ODPOW. 67
profile.country.PL.title
c.d.n.
Poszukiwacz

Ok, poczuwam się do obowiązku skomentowania.
Chyba mam monopol 8-)

12 i 13 - plecy chyba nie są tematem zdjęcia? Ostrość ustawiłbym na łyżkę i taczkę.
14 - jako-tako. Dałbym tytuł "Zmieszanie"
15 - najlepsze z serii. Ciekawy niebieski cień czerwonego samolotu na niebie :)
I ta smuga od katapulty ... :c34

podwys
Początkujący

cdn napisał(a):

Ok, poczuwam się do obowiązku skomentowania.
Chyba mam monopol 8-)

12 i 13 - plecy chyba nie są tematem zdjęcia? Ostrość ustawiłbym na łyżkę i taczkę.
14 - jako-tako. Dałbym tytuł "Zmieszanie"
15 - najlepsze z serii. Ciekawy niebieski cień czerwonego samolotu na niebie :)
I ta smuga od katapulty ... :c34

rzeczywiście masz na razie monopol... ciesze się, że można na Ciebie liczyć... dzięki za komentarz...

postaram się popracować nad budowlanymi... może kiedyś uda się skleić coś na kształt reportażu...

no i tytuł 14 :smileythumbsup:

podwys
Początkujący

Śpioch...

doradźcie... 16 czy 17? bo sam już nie wiem...

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Witaj.
Gdyby w dłoni dziecka było coś interesującego... np. klocek pozostały z zabawy z którym zasnęło, byłoby znakomite, a tak - żadne z nich: na 16 przeszkadza ta wielka, nieostra ręka na pierwszym planie, na 17 jest ostra ręka, ale zdjęcie nie ma treści, a 18 - tu też ręka dominuje nad zdjęciem.

Jeśli chodzi o poprzedni wrzut, w zasadzie cdn napisał co trzeba i można się z tym zgodzić.

------------------------------
fotoamator
podwys
Początkujący

dzieki za komentarz, wezme uwagi pod uwage. :)

podwys
Początkujący

a teraz kolej na kolej

rakastan00
Poszukiwacz

Jeżeli chodzi o śpiocha to mnie przeszkadza ta wielka ręka. Zupełnie nie pasuje mi to do portretu dziecka.

podwys
Początkujący

ok, już wiem że przekombinowałem z śpiochem

a pociągowe jak?

Jane-----
Początkujący

Tadeusz napisał(a):

Witaj.
Gdyby w dłoni dziecka było coś interesującego... np. klocek pozostały z zabawy z którym zasnęło, byłoby znakomite, a tak - żadne z nich: na 16 przeszkadza ta wielka, nieostra ręka na pierwszym planie, na 17 jest ostra ręka, ale zdjęcie nie ma treści, a 18 - tu też ręka dominuje nad zdjęciem.

Jeśli chodzi o poprzedni wrzut, w zasadzie cdn napisał co trzeba i można się z tym zgodzić.

I mnie nie podoba sie wielka reka malego dziecka na pierwszym planie. Lepiej ostrosc rzucic na spiaca twarzyczke.
Pierwsza roza ok - cien mi nie przeszkadza :)

Jane-----
Początkujący

podwys napisał(a):

a pociągowe jak?

ja bym je pewnie rozjasnila. Kadr mi sie podoba, ma dynamike to zdjecie.