Podziel się wrażeniami!
Od jakis 5 dni jestem szczęśliwym posiadaniem 330 i dopiero sie uczę na standardowym kicie 18-55 to a to kilka moich pierwszych fotek licze na szczere opinie... jak juz krytykujesz napisz co zrobic by były lepsze...
Byłeś jako pierwszy fotograf? Bo:
gustaf napisał(a):
Jak dla mnie ten plener to mały koszmarek...
niestety wydaje mi się że koedzy mają rację. To nie jest udana sesja.
Kadry nie przemyślane, światło za ostre, zdjęcia nie poddane obróbce....
Warsztaty... było miło
czekam na opinie
Najlepsze 65... reszta raczej nieudana.
Emilka na 66 jeszcze jako tako, choć mam wrażenie jakiejś nieostrości. Reszta - ciemno, nieostro, i tło do niczego.
...ale ja się podobno na portretach nie znam...
Zdięcia ze szkielka PHOTAX PARAGON 85-210mm f4/5,6 przy 210mm i ok1/400 iso100-200
czekam na opinie
74 - chyba to najciekawsze jest z całej wrzutki szkoda tylko tej lampy z prawej i paproszków
za to dwa ostatnie to w ogóle chyba przez przypadek się tu znalazły, nieostre, mało kontrastowe, plus wydaje mi się że portret ma trochę za zimny WB
74 - chyba to najciekawsze jest z całej wrzutki szkoda tylko tej lampy z prawej i paproszków
Z tym się zgodzę - lampę należało stempelkiem potraktować :smileythumbsup:Ja nie lubię pomników na zdjęciach. Naprawdę rzadko zdarza się, żeby komuś udało się je fajnie pokazać. Widać pomysł na 75 był, ale zabrakło wykończenia - kadr jest trochę niedopracowany.
74 brak symetrii i jednak ta lampa gryzie się w tej kompozycji.
Pozdrawiam,