Podziel się wrażeniami!
Jak w temacie. Proszę o pochwały i słowa krytyki
Kolejne do surowej oceny :smileytwisted:
Z ostatnich trzech tylko 6 byłaby warta zatrzymania się nad nią na dłużej gdyby nie:
- jest nie ostre, prawdopodobnie wystarczyłoby je wyostrzyć po zmniejszeniu.
- drzewko po prawej zasłania domek który mógłby być ciekawym motywem.
- drzewa w centrum są ucięte
- po lewej coś osunąłeś i jest to widoczne
To chyba tyle
Ćwicz dalej
Tak wiem, niestety tego drzewka nie dało się ominąć w kadrze.
Faktycznie po lewej stemplowałem dom
Będę wdzięczny jeśli naprowadzisz mnie trochę jak wyostrzyć zdjęcie.
Dodam że mam Photoshop Editor.
No akurat to drzewko to dało się ominąć - wystarczyło podejść jakieś dwa metry dalej.
Mam pytanie dotyczące 6-ki (bo tylko w niej widzę jakiś sens). Co chciałeś pokazać na tym zdjęciu? Jak byś je zatytuował? A może to poprostu taki sobie pstryk. Potem sie wypowiem na jego temat.
Jako główny temat chciałem pokazać drogę, ale drogę która spotyka przeszkodę na końcu w postaci lasu i łamie się.
W porządku. To zacznijmy od tego, że niepotrzebnie umieściłeś w kadrze wszystko inne co z drogą nie ma nic wspólnego a odwraca uwagę i zaśmieca. Zobacz teraz poniżej (kadr pionowy) i powiedz szczerze czy ta droga podoba ci się? Czy jest to jakaś niezwykła, Twoja droga czy pierwsz lepsza droga na jakimś polu.
Ale chodziło mi właśnie o kadr poziomy, i żeby pokazać po bokach tej drogi te żółte "wyrośla".
Niepotrzebnie wkradło się tutaj drzewo i dom po prawej na górce ale na to nie miałem wpływu bo musiałbym przesunąć się i nie było bo takiego kadru jaki chciałem.
adrianek274 napisał(a):
Ale chodziło mi właśnie o kadr poziomy, i żeby pokazać po bokach tej drogi te żółte "wyrośla".
Niepotrzebnie wkradło się tutaj drzewo i dom po prawej na górce ale na to nie miałem wpływu bo musiałbym przesunąć się i nie było bo takiego kadru jaki chciałem.
Dzięki za wskazówki.
Ćwiczę dalej
Następne zdjęcia dopiero za tydzień.