anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Re: Lictor coś nowego i innego

profile.country.pl_PL.title
kudanil58
Poszukiwacz

Re: Lictor coś nowego i innego

Pierwsze kroki :nauseated_face:

154 ODPOW. 154
Melanie------
Początkujący

Witaj ;)
1 rycerzyk niewyraźny troche, mogłeś zrobic zdjęcie jak już by się zbliżał do tego kogos/czegos i wtedy z tamtym zrobic razem, chyba ze on szedł tak po prostu, to zeby nie byl centralnie to obciac z lewej, chociaz mozna by bylo przesunac aparat w prawo i wtedy ujęło by tak bez zadnego obcinania, chociaz i tak ta czerwona bluzka dziewczyny mi przeszkadza ^^
2 jest ok, ale gdyby dac aparat lekko w gore, mniej trawy wiecej nieba ;) i troszke moze kontrast podkrecic ;]
3 wyprostowac i obciac z lewej ;] i jesli juz obciales kawalek nog, to uciac do kolan ^^
rozumiem ze to pierwsze kroki, ale programem teraz mozesz sie pobawic jakims ;d
nie wiem czy dobrze mowie ci, ale tak moim zdaniem tak bedzie lepiej 😜

pozdrawiam :)

BuBu__
Początkujący

w nr 1 brakuje mi exifa ;) myslę, że można było śmiało dać krótszy czas migawki bo zdjęcie i tak ydaje się troszkę zbyt jasne
2 jakoś nie wiem, nie w moim typie chyba ;) osobiście dała bym mniej zieleni i więcej nieba
3 szkoda, że troszkę nie poskakałeś wokoł dzielnego rycerza, bo szkoda, że te stelaże wchodzą w kadr

kudanil58
Poszukiwacz

Co do rycerza to on biegł i zachwalę wyskoczył w powietrze i palnął tym toporkiem drugiego w łeb (mam to ale strasznie zamazane)
Co do 2 gdzieś powinienem mieć inne ujęcie postaram się wrzucić
Hmm co do 3 zdjęć rycerzy i powinienem mieć niedługo dość sporo może wtedy uda mi się zrobić coś bardziej poprawnego

nismo-----
Początkujący

przy rycerzu użył bym ciągłego autofokusa AF-C nie wiem jak efekt by był, ale tak bym spróbował na samym początku.

kudanil58
Poszukiwacz
Bertone.
Poszukiwacz

Próby całkiem całkiem :thumbsup:
Rozumiem , że 50mm 1.8 Sony ?

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
kudanil58
Poszukiwacz

Tak zgadza się. Niestety usunęły mi się dane exif

Bertone.
Poszukiwacz

Ja w sumie dzisiaj też mam pierwsze próby z "pięćdziesiątką" ;)

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
weku-foto
Początkujący

no to Bertone wiesz na co czekam... :D