Podziel się wrażeniami!
Wszystkie fotki robione Alfą 300 + jupiter 9 2/85 + konwerter x2 zdjęcia robione na przysłonie F4 pomniejszone nie retuszowane to moje pierwsze fotki z obiektywem m42 z góry dziękuje za wszystkie uwagi.
zachciało mi się dzisiaj eksperymentów robiłem fotki na ustawieniu aparatu czarno biały zawsze dopiero na kompie zamieniam na b/w do tego jeszcze iso800...
Ale to przecież żaden błąd... Ostatnio miałem podobnie i nazwałem to "doświadczeniem"
Różnica niewielka ale samopoczucie +3
A poza tym zawsze można ciut poprawić Oczywiście jeśli uznasz, że należy...
doslav napisał(a):
Ale to przecież żaden błąd... Ostatnio miałem podobnie i nazwałem to "doświadczeniem"
Różnica niewielka ale samopoczucie +3
A poza tym zawsze można ciut poprawić Oczywiście jeśli uznasz, że należy...
Tak jak było to też nie tragedia
Poza tym ja to akurat jestem wielbicielem ciemnej strony mo.... eee ten... fotografii więc dla mnie całkiem strawne
efekt wczorajszych eksperymentów z kulkami (pozostałość po butelce jacka) jak zawsze czekam na surową ocenę i wytknięcie wszystkich błędów
Witam 108 fajne coś ma w sobie natomiast kulki w BW jakoś mi nie pasują
jak wyżej, 108 ma to coś, fajnie wyszło
kilka fotek z drogi na wianki
Z dwóch kulkowych bardziej b&w, bo źródło światła na kolorowym ujęte być wg mnie nie powinno.
Trzy zdjęcia z różnych bajek ale żadna nie wpada mi w oko.
Tancerz za bardzo rozmyty - masz bardziej zmrożone?
Nalot krzywy i jakoś kadrowany za szeroko i koloru za dużo a tytułowy prawie niezauważalny.
Przed krzyżem jakom Polak chylę czoło lecz w jakim celu zrobiony?
To moja opinia subiektywna, człowieka zamkniętego w pomieszczeniu gdy za oknem kiepska aura, stąd mój syczący negatyw
Tomek69N napisał(a):
Z dwóch kulkowych bardziej b&w, bo źródło światła na kolorowym ujęte być wg mnie nie powinno.
Trzy zdjęcia z różnych bajek ale żadna nie wpada mi w oko.
Tancerz za bardzo rozmyty - masz bardziej zmrożone?
Nalot krzywy i jakoś kadrowany za szeroko i koloru za dużo a tytułowy prawie niezauważalny.
Przed krzyżem jakom Polak chylę czoło lecz w jakim celu zrobiony?
To moja opinia subiektywna, człowieka zamkniętego w pomieszczeniu gdy za oknem kiepska aura, stąd mój syczący negatyw