Podziel się wrażeniami!
zdjęcia pochodzą z ub roku. z góry informuje, że pykając wtedy nie miałem o fotografii większego (w zasadzie żadnego) pojęcia. zdecydowaną większość z nich mając dzisiejszą wiedzę i doświadczenie wykonałbym zupełnie inaczej niemniej jednak część z nich uznaje za udane niektóre nawet bardzo i kilka z nich wrzucam poniżej do oceny. modelu aparatu może nie będę zdradzał bo wstyd, chyba, że dane zachowają się w exif.
pzdr.
i nastepne
Numerkuj, numerkuj!
I rozmiaruj, rozmiaruj!
Pierwsze w drugim rzucie - niby horyzont prosto a głowa jakoś w lewo się sama pochyla. Sam nie wiem czy ze mną nie teges czy za zdjęciem? Poza tym drugi wrzut jakoś bardziej mnie przekonuje.
Ale i tak jestem już kupiony (więc nieobiektywny) ze względu na... armatę :smileyredface:
foto ponumerowane.
rozmiaruj??
jeśli chodzi o plik nr 5 to brzeg zataczał łuk więc potęguje to wrażenie przechylonego horyzontu, który na tym zdjęciu nie jest idealnie prosty.
ripride napisał(a):
rozmiaruj??
doslav napisał(a):
I rozmiaruj, rozmiaruj!
przeskalowane, ale zmieniła się kolejność.
w każdym bądź razie proszę już tylko o komentarze na temat zdjęć.
powiem że znacznie lepiej sie teraz ogląda a jest na co popatrzeć jedyny mankament który zauważyłem był już opisany dotyczy złudzenia że obraz ucieka na lewo (zdjęcie numer 6)
Witam
1 - bardzo fajna
4 - konkurencja widzę
5 - ja już chce Wakacje
6 - ciekawe widoki i wcale nie ucieka
Pozdrawiam
1 - a jakbyś je przykadrował ? Tak, żeby nie było widać przepalonego nieba i samochodu na dole ?
2 - a stopy to co ? nieważne http://klubkm.pl/forum/images/smilies/rotfl.gif
3 - jak dla mnie chaos w kadrze moje oczy nie wiedzą na czym się mają skupić
4 - hehe fajne
5 - fajny widoczek - leciałeś czymś ? czy z wieży jakiejś ?
btw
widzę, że masz problemy z prostymi kadrami - warto je podczas obróbki wyprostować