Podziel się wrażeniami!
Moje pierwsze przygody z A230 (Bawię się już nim 5 dni) obiektyw kitowy na razie ale myślę że z czasem dokupię nowy.
Proszę o rady co i jak robię źle itp
1.Ważka
DSC00093.jpg
2.Podróż
2.jpg
3.Strumyk
DSC00056-2.jpg
4.Portret
1.jpg
5.Fajerwerki
na diga.jpg
No i to na razie tyle czekam na opinie i pomocne uwagi
Za treborem, 6 najlepsze z serii.
sanderus napisał(a):
kolejne foty z wyprawy tym razem, kto by pomyślał że tyle ciekawych rzeczy kryje w sobie las ;]
w sumie może ciut przegiełem z kontrastem, albo może monitory sam nie wiem, przy wydruku to był w sumie efekt ok takie lekko rozjasnione i lekko zamglone ale nie rażąco, bo te foty szły do takiego albumiku na temat miejsc Szczecińskich
to w okolicach Szczecina takie lasy bywają?
Tak a dokładnie prawobrzeże, puszcza bukowa
kolejne foty
5.jpg
14.jpg
15.jpg
Mi się najbardziej podoba zdjęcie nr 6 i chyba ten kontrast robi cały efekt
Ostatnią wrzutę można określić krótko: "kosz".
Zdjęcia mają taką jakość jakby były robione telefonem komórkowym.
5.jpg, po pierwsze rozmiar, a po drugie gdzie poszła ostrość? Czy to miała być próba panoramowania? Bo jeśli tak,to zdecydowanie za krótki czas.
14.jpg, tu z ostrością dużo lepiej - trafiła w drzewa za kartem.
15.jpg, tu natomiast mamy fotę stojącego gokarta na tle kilku par nóg - rewelacja Do tego zdjęcie jest krzywe i wygląda jak potężny crop.
Próbowałeś na tych zdjęciach wyciągać cienie, albo coś w tym rodzaju (w sensie obróbki)?
Staraj się również nadawać wrzucanym zdjęciom kolejne numery - wtedy będzie dużo łatwiej odnieść się do konkretnego zdjęcia.
pzdr
a więc do tych fot to chyba je spierdzieliłem motion blurem i zbyt sporym zmniejszem.
5. Zbyt mocno wykadrowałem (ogólnie robiłem je troszkę dalej no i 55mm to nie na tą odległość)
14. Hmm no tutaj może ciut wysoko wycelowałem (jeszcze nie ten refleks i szybkie oko)
15. Tutaj chciałem ukazać tego prawie 7 latka gokartowca na prawdę był malutki w tym ciupkim pojeździe.
Ale i tak dziękuje za komentarze i rady bardzo mi pomagają
i tutaj foto prawie nie tykane
1a.jpg
moje nowe foto nie wiem jak udało mi się to zrobić... aparat chyba zaszwankował
ale efekt ciekawy
spacerkiem.jpg
Nic tam nie zaszwankowało