anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Smoku215 - Powódź - walka z żywiołem

profile.country.pl_PL.title
smoku215
Początkujący

Smoku215 - Powódź - walka z żywiołem

A to moje pierwsze trzy foty w tej galerii... ;)

145 ODPOW. 145
profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

2 i 3 do wyostrzenia
3 do wykadrowania
i prośba o 800 pixeli na dłuższym boku

smoku215
Początkujący

SZFENDAK napisał(a):

2 i 3 do wyostrzenia
3 do wykadrowania
i prośba o 800 pixeli na dłuższym boku

Dzięki za komentarz i poradę, przy następnych zdjęciach już będę pilnował tych pikseli:)

BuBu__
Początkujący

za SZWENDAKIEM
ale co do 2 to jakoś nie podoba mi się to ciemno tło do jasno oświetlonego kwiata

Kaczy-----
Początkujący

Technicznie nie mam bladego pojęcia jak to powinno wyglądać natomiast mi osobiście 2-ujeczka bardzo przypadła do gustu, fajny pomysł.

profile.country.PL.title
JennyM-----
Poszukiwacz

3 - do wyostrzenia
2 - nie podoba mi się tło i te zwiędłe płatki na dole

wojtuss95
Początkujący

3. Dla mnie trochę "blade kolory",

2. Tak jak mówią tutaj koledzy, koleżanki, przeszkadzają mi te zwiędłe kwiatki na dole, może gdybyś poszukał troszeczkę innych :)

1. .. a 1-ynka, mi się podoba, do niej nie mam żadnych zastrzeżeń...

PS. Widzę, że masz oko do zdjęć, i nie pstrykasz bezmyślnie...jesteś na dobrej drodze... :)

ZAPRASZAM DO MOJEJ GALERII: viewtopic.php?f=42&t=2137&st=0&sk=t&sd=a

Azazel-----
Początkujący

Za poprzednikami i poprzedniczkami :c2
3 - ciut podostrzyć, osobiście spróbowałbym też wystemplować to jasne "coś" po prawej stronie tuż pod "główką" kwiatka :c6
2 - yyy... f/36 :o what for http://klubkm.pl/forum/images/smilies/ironiczny.gif z ostrością j/w, poza zwiędłymi kwiatkami na dole o czym już pisano, a gdyby tak cofnąć się minimalnie a zwiększyć ogniskową - uderzenie lampy na kwiaty nie byłoby tak silne i nie byłyby takie białe, większa ogniskowa przy niedużej zmianie odległości bardziej rozmyłaby tło które mniej by rozpraszało. A i może perspektywę udałoby się nieco zmienić żeby tego dołu się pozbyć :)
1 - trudne miejsce do kadrowania, sama wieża ok, oczywiście brzydkie budynki dookoła;) Może w innym świetle...ale zdjęcie robione koło południa, więc o zachodzie słońca ten kadr robiony byłby pod słońce...http://klubkm.pl/forum/images/smilies/nie_wiem.gif Może podkadrować jakoś ucinając LD?

Ale ogólnie początek IMO jak najbardziej udany :thumbsup:

smoku215
Początkujący

Wielkie dzięki wszystkim za wskazówki i opinie :thumbsup:

Creatoor
Początkujący

SZFENDAK napisał(a):

2 i 3 do wyostrzenia
3 do wykadrowania

Dokładnie. A co do 1-ki to trochę boli mnie głowa od patrzenia w ten kadr, choć ostrość i kolory ok.