anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony A 200 kit

Namrod-----
Początkujący

Sony A 200 kit

?

108 ODPOW. 108
Namrod-----
Początkujący

Ogulnie nie było lekko trudne warunki z których wynika czasami wymuszone złe kadrowanie ale starałem sie zrobic to jak najlepiej jak moglem i pszytym troche muśiałem sie nawigionać pszechylać skrecać itp

Ninnn-----
Początkujący

Złe kadrowanie to nie wina obiektywu :rolling_eyes: Wystarczy trochę teorii poczytać - wbrew pozorom naprawdę dużo to daje (jeżeli się przyłożysz). No chyba, że chcesz zdjęcia tylko "pstrykać" na wyjazdach do albumu na pamiątkę - wtedy faktycznie nie musisz nic czytać, ani się bardziej starać.

Ps. polecam słownik albo wtyczkę do przeglądarki.

profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

http://klubkm.pl/forum/images/smilies/sorry.gif ale obrócenie aparatu z kadru pionowego na kadr poziomy nie jest jakimś arcytrudnym zadaniem. Tak jak operowanie ogniskową czy przesunięcie fotografowanego obiektu w odpowiednią część kadru.

I jeszcze raz http://klubkm.pl/forum/images/smilies/sorry.gif ale argument który obwinia obiektyw za złe fotografowanie to nie jest żaden argument. Za złe kadrowanie można obwinić tylko fotografa.

I śmiem twierdzić, że nie czytałeś żadnej teorii na temat fotografii. a warto to zrobić, żeby mieć jakieś fundamenty na początek ;)

P.S. zainstaluj Mozillę i słownik języka polskiego :rolling_eyes:

Pozdrawia Starosta :grin:
Namrod-----
Początkujący

uwiez mi ze to był byczy pomnik na westmister centrum londynu i zeby jakieś fajne foty porobić to muśiałem sie na gimnastykować jejku ja nie zrzucam winy na obiektyw bo jest ekstra jak na kit szacun respekt + 5 dla inzynierów co go robili

Namrod-----
Początkujący

Ale po mnie jedziecie jak po szmacie dziękuje drodzy rodacy :D

Starosta.
Początkujący

Te gimnastykowanie się podczas fotografowania to akurat najmniejszy problem ;) Ja czasami się kładę, żeby coś sfotografować i jakoś nie marudzę ;)

Pozdrawia Starosta :grin:
Namrod-----
Początkujący

Dobra ja juz będe spadal normalnie ide co zjeść na jakieś burgery bo gotować mi sie niechce 8-) 8-) 8-) trzymajta sie i myslcie czasem o Mnie :D pozdrowionka siemka

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Namrod napisał(a):

Ale po mnie jedziecie jak po szmacie dziękuje drodzy rodacy :D

Witaj,

Proponuję delikatniej dobierać słowa i przyjmować krytykę/porady z pokorą.
Nikt tutaj nie ma zamiaru wyśmiewać kogokolwiek, chcemy po prostu przekazać nasze uwagi.

Pozdrawiam,

colorful-----
Początkujący

a ja zalecam większą selekcję. po 6-tym zdjęciu z tej samej serii znudziło mi się oglądanie.