Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich.
Kilka zdjęć zrobionych przez pierwsze miesiące posiadania lustrzanki.
Mam nadzieje ze nie są najgorsze. Liczę na szczere opinie.
Ślubniaki fajne
Dzięki wszystkim za odwiedziny i komentarze
ikar39 trochę się jeszcze pomęczysz i będzie lepiej na pewno
To powinna być przyjemność
Ze ślubnego klimatu wracam do portretów.
46 na miniaturce miodzio, ale 'duże' nie ostre jest imo
47 fajne
48 imo najlepsze z całej serii. Mi się bardzo podoba.
Chyba muszę się poważniej zabrać za studyjne negocjacje...
Jak dla mnie 44 mistrzostwo:)
Dzięki za opinie pumpernikiel i kuraq
Masz rację kuraq przy konwersji do jpg miałem złe ustawienia ale już to naprawiam i jeszcze jedno nowe
witam
46 i 49 bardzo ładnie tylko jak patrzyłem wcześniej modelka mogłaby zmienić trochę wyraz twarzy pozdrawiam
49 - rękawiczki sio, tak samo stanik, który obrysowuje koszulkę. Modelka mogłaby też bardziej odsunąć barki w tył, wtedy piersi poszły by do przodu (lekko do góry i brzuch nie rysowałby płasko - widać to poniżej linii ręki). Koszulka (kolor) mi się nie podoba, ale to już taka mała duperela. Tyle uwag.
Ładny portret. Dziewczyna ma moc dla obiektywu.
Dawno nic się tu nie działo (praca, praca, praca i brak czasu), więc korzystając z okazji wizyty na targach dodam kilka zdjęć.
Oczywiście komentarze i uwagi mile widziane
45 - bardzo mi się podoba
targowe albo mi się wydaje albo nie trafiłeś z balansem bieli.
WB ustawiałem ręcznie na kompie w trakcie wywoływania RAWów, takie było zamierzone ustawianie kolorów. Nie zwracam za bardzo uwagi na WB w aparacie ponieważ wyświetlacz aparatu nie jest do tego idealny, istotny jest histogram (przynajmniej dla mnie) a kolory ustawiam na monitorze.
Zastanawia mnie pojęcie trafienia w balans bieli. Staram się pokazywać kolory na zdjęciach trochę inne niż są w rzeczywistości, dla mnie zdjęcia wtedy nabierają jakiejś głębi, wyrazu. Po za tym dzięki wspaniałym monitom LCD z matrycami TN kolory są strasznie przekłamane. Zobaczyłem to dopiero jak postawiłem koło wcześniejszego monitora, monitor z prawdziwą matrycą, to był szok.
Dzięki za opinię