anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

SZKICEK - euroemocje

profile.country.pl_PL.title
szkicek
Nowicjusz

SZKICEK - euroemocje

Witam Wszystkich,

czas się odważyć i spróbować pokazać swoje zdjęcia. Proszę tylko o delikatne uwagi, które bardziej zmotywują a nie zniechęcą.

Na początek kilka zdjęć z wrocławskiego zoo.

246 ODPOW. 246
profile.country.en_GB.title
mamakuby
Poszukiwacz

Witam!
Mam mieszane uczucia co do fotki 31. A z pewnością nie zgodziłabym się aby taka pozycja była zamieszczona do wglądu szerszej publiczności. Absolutnie nie podważam wartości artystycznej zdjęcia (żałuję, że sama nie mam takich z okresu mojej ciąży), może tylko lekko podretuszowałabym skórę na nogach ;) . Niemniej jednak wolę bardziej "ubrane" foty ciążowe. Zdjęcie samo w sobie na +
A w 32 ładniej by wyglądało gdyby głowa była pochylona ku dołowi (nie widać wtedy dziurek nosa). Pozdrawiam

szkicek
Nowicjusz

Toxek, mama kuby - dziękuję za pierwsze komentarze.

na zdjęciu 31 nie ma nagości ale skoro kobieta, która niedawno była w ciąży zwraca uwagę, że jej się takie ujęcie nie podoba to usunę je z galerii.

colorful-----
Początkujący

co do 32 - przede wszystkim jest za ciemne. na zdjęciu może być mało światła - bo to tworzy swój klimat, ale to też powinno być kontrolowane. Tobie się moim zdaniem nie udalo tej kontroli uzyskać.
pozdrawiam! :)

doslav.
Poszukiwacz

szkicek napisał(a):

na zdjęciu 31 nie ma nagości ale skoro kobieta, która niedawno była w ciąży zwraca uwagę, że jej się takie ujęcie nie podoba to usunę je z galerii.

No w sumie szkoda... Nie dałeś okazji innym do wypowiedzenia się a skoro je tu wstawiłeś - znaczy uznałeś, że nie jest... No właśnie - jakie?
A przecież jesteś chyba najbardziej zainteresowany, żeby "trzymało poziom".

Sam niedawno przerabiałem taką sytuację - niestety, kiedy wszystko już było przygotowane, dzień przed "sesją" maluch postanowił nie czekać jeszcze tych paru tygodni i... nici ze zdjęć :(
Morał jest taki, że trzeba korzystać i uwieczniać takie chwile/stany dopóki mamy jeszcze taką możliwość :)

mama kuby już napisała o podniesieniu odrobinę głowy. Myślę, że nie zaszkodziłoby również zmienić oświetlenie - zarówno moc jak i położenie. Wiem, że nie jest łatwo uwypuklić takie kształty na zdjęciu ale warto kombinować :smileythumbsup:
Nie zaszkodzi też przejrzeć zasoby internetu - jest takich galerii baaardzo wiele ;)

Przyszłej mamie powodzenia i zdrowia życzę, a Tobie dużo udanych fotek ciążowych :smileythumbsup: :D

szkicek
Nowicjusz

Dzięki doslav.

Ja również znalazłem się w takiej sytuacji, że Mały pcha się na świat przed terminem więc zdecydowałem się na tą sesję żeby zdążyć.

Zdjęcia są wszystkie robione z nagim brzuchem więc może faktycznie nie nadają się do publicznej prezentacji.

Postaram się zrobić coś w innej konwencji i umieścić na forum.

Tak czy inaczej dzięki za komentarze.

mamakuby
Poszukiwacz

szkicek napisał(a):

Absolutnie nie miałam na myśli jakoby mi się to ujęcie nie podobało. Ba! Zaznaczyłam nawet, że żaluję że sama takich nie mam.
I tak jak pisze doslav w internecie galerii ciążowych mnóstwo - łatwo o inspiracje. Chociaż są też takie z bardziej śmiałymi kobietami/parami (natknęłam się na taką z gołym facetem, którego kobieta z brzuchem trzyma na smyczy!!), to zdecydowanie pasuja mi takie, gdzie tylko zarys brzuszka się rysuje. NIemniej jednak to moje OSOBISTE zdanie i nie wiem czy usunięcie zdjęcia z galerii było dobrym pomysłem. Warto dać ocenić innym.

Michal.
Poszukiwacz

32. no ciemno... WB też do poprawy, aparat postawić trochę wyżej. Próbuj jeszcze raz póki masz z kim :P
a tak poważnie to zdrowia przyszłej mamie i żeby się dobrze chowało ;)

szkicek
Nowicjusz

Michał dzięki za komentarz i miłe słowa.

Oczywiście w ciągu tego ostatniego miesiąca postaram się coś pstryknąć a później to już przyjemność focenia nowego "modela".

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

doslav napisał(a):

No w sumie szkoda... Nie dałeś okazji innym do wypowiedzenia się a skoro je tu wstawiłeś - znaczy uznałeś, że nie jest..

no właśnie :c12

Absolutnie nie miałam na myśli jakoby mi się to ujęcie nie podobało. Ba! Zaznaczyłam nawet, że żaluję że sama takich nie mam.

jak widzisz słowa Mamy_Kuby odebrałeś źle (ach ta bariera Internetu), a przy tym nie dałeś szansy nikomu innemu się wypowiedzieć :(

szkicek napisał(a):

Zdjęcia są wszystkie robione z nagim brzuchem więc może faktycznie nie nadają się do publicznej prezentacji.

:shock:
z takim podejściem wiele osób (w tym ja) nie wstawiłoby aktów, gdzie zapewne widać więcej. Wszystko oczywiście zależy od formy (bo między aktem, a topless jest cienka granica). Polecam zaglądnąć do mojego albumu (np. na stronę 100 i 101) i zobaczysz, że nagość to nie temat tabu.

Powiem szczerze, że wszedłem do galerii, zobaczyłem zdjęcie nr.32 i nawet nie zauważyłem, że Twoja kobieta jest w błogosławionym stanie :smileyredface:
Zacząłem czytać (długie posty mnie zainteresowały ;) ) i doczytałem, o co chodzi.
Moim zdaniem powinieneś każdą wolną chwilę poświęcić na upamiętnienie tego co się dzieje z ciałem Twojej partnerki :D
Zazdroszczę możliwości i liczę, że się zmotywujesz i zrobisz porządną relację przed narodzinami :D

szkicek
Nowicjusz

Dziękuję Wszystkim za odwiedziny i komentarze.

Kris dzięki za zmotywowanie do działania. Do starych zdjęć już nie wracam. Skoro już usunąłem to nie będę się już o nim rozpisywał. Pokażę za to coś nowego.

Proszę o Wasze opinie.