Podziel się wrażeniami!
Witam Wszystkich,
czas się odważyć i spróbować pokazać swoje zdjęcia. Proszę tylko o delikatne uwagi, które bardziej zmotywują a nie zniechęcą.
Na początek kilka zdjęć z wrocławskiego zoo.
kris dzięki za Twoje opinie.
kris napisał(a):
nie ma lekko z tym tematem - ale warto sobie robić odskocznię
Mnie czapelka się podoba.
a mi się podobają wszystkie 3
Do mnie najbardziej przemawia surykatka
czas na odkopanie galerii
Trochę nowości
Czapla Orangutan (czy co to za małpiszon) byłby OK, ale dziwnie ma pod nosem - wygląda na likwidowany przepał (ale może nie mam racji), a surykatka jakoś tak... na nie, tym razem.
97 portret egzotyczny - faja minka
96... w zasadzie podoba mi się najbardziej z całej wrzutki, ale mnie podobałoby się bardziej, gdyby zminimalizować: odciąć dół do punktu złączenia brzegów po prawej stronie. Ale - to moja wizja. Ty miałeś taką. I też mi się podoba
Ładnie tu całkiem, szczególnie ostatnie 3 mi leżą... i zazdroszczę wyprawy...
Portrecik fajny. Reszta jakoś już mnie... tak jakby zabrakło światła
Pozdrawiam
97 - klasyka! Super
92 - fajne kolorki, zacna ostrość, ale jednak troszkę mi przeszkadza centralny kadry, bo oczy skupia sierść w mocnym punkcie
93 - co za ziomek
94 - przyjemny kadr, podkręciłbym lekko czernie
95 - chyba sfochuję.....tzn. z zazdrości ! Zazdroszczę wyprawy! Weź no opowiedz coś. Daj się nakarmić swoimi podróżami A kadr również dobry, pokazuje 'naturalne' środowisko, więc dobrze, że tak szeroko
96 - nie podoba mi się kompozycja tego kadru. Jest tyle linii, tyle punktów i jeszcze słońce...wszystko to powoduje,że się oczy gubią. Poza tym nie lubię takich półśrodków. Ja bym dał korekcję EV jeszcze w dół, tak żeby nie było widać zielonego koloru..
97 - fajne, ale przyczepię się do dwóch rzeczy: to coś co wchodzi w kadr z prawej strony (okrągłe) - zbędne, drzewo wychodzące zza głowy też nie jest najszczęśliwszym rozwiązaniem Trzeba zwracać uwagę na tło.