Podziel się wrażeniami!
Witam Wszystkich,
czas się odważyć i spróbować pokazać swoje zdjęcia. Proszę tylko o delikatne uwagi, które bardziej zmotywują a nie zniechęcą.
Na początek kilka zdjęć z wrocławskiego zoo.
albo BW
Witam.
11. Po drzwiach w tle widać jak kadr jest krzywy. Gdyby nie one nie byłoby problemu. Zwiększyłbym kontrast b&w. Skupiłbym się na tej pompie.
10. Fajny eksperyment
9. Obciąłem i zwiększyłem kontrast i ściemniłem nieco w celu usunięcia nieciekawych przebarwień w dole kadru - efekt uboczny to podbity kolor. Może sztucznie ale skompresowany jpg do dyspozycji i no brak porządnych softów.
9 - ja bym tylko ciachnął górę i nic więcej ale i bez tego się podoba
10 - bardzo fajne , przyjemne dla oka
11 - nie podoba mi się , większą uwagę skupiam na drzwiach
dziękuję wszystkim za uwagi.
Tomek69N dzięki za przeróbkę - faktycznie ta góra trochę nie taka.
Teraz proszę o opinię mojej pierwszej próby z portretem.
Portret , tak jakoś od góry
Bertone napisał(a):
Portret , tak jakoś od góry
albo taki
Nie jestem specem od portretów. Widać zabiegi kosmetyczne zwłaszcza na czole fot. 13 a to niepoprawne jest. Ponadto rozumiem, że usta i oczy podobają ci się szczególnie ( ) ale foto jest kompletnie przez to nienaturalne. Pominąwszy już kadr z góry, który przerysowuje zawsze kształt.
a dlaczego białka mają odcień niebieski ?
Wątpię bym to ja miał problem z monitorem
nie podoba mi się mina modelki. Zapewne miało być spokojna i stonowana, ale dla mnie jest smutno
No i centralnie żeś poszedł
No od góry to taka nie bardzo perspektywa, poza tym na 14 widać i to strasznie że dość grzebałeś przy tym w jakimś programie (broda i policzki)