anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Takie... moje

Piotrek------
Początkujący

Takie... moje

Witam wszystkich :c10 Oto moje pierwsze fotki popelnione lustrzanka. Posiadam ja od kilku dni, po zamianie z kompakta. Co moglem zrobić lepiej? Podpowiedzcie... :c32009_11100294.JPG

124 ODPOW. 124
Piotrek------
Początkujący

Starosta napisał(a):

37 - poprawiłbym balans bieli. Dokładnie ociepliłbym kolory, bo przecież śnieg w górach nie jest niebieski ;) Kard bardzo dobry :thumbsup:
38 - też poprawiłbym balans bieli - jak wyżej. Tylko zdjęcie jakoś nie ostre. Ustawiłbym mniejszą ogniskową i przesłonę rzędu F8-11.
39 - centralny kadr mi tu się nie podoba. Podszedł bym bliżej skupiając się na kwiatach i świeczce, nie łapiąc w kadr tej doniczki. Moim zdaniem kadr pionowy byłby lepszy. I też przesłona rzędu F8-11.

Dzięki. Co do 37 to czasem promienie sloneczne zmieniaja kolor sniegu. :smileymrgreen: Tomek to potwierdzil.
38- to byl zamierzony, moze nie do końca trafiony efekt
39- po zastanowieniu... masz racje.

Piotrek------
Początkujący

Tomek69N napisał(a):

Masz problemy z błędnikiem Piotrze ;) - ostatni widoczek choć piykny też "lekko w lewo patrzy"...ściemniłbym górę fotki i wypucował matrycę.

Ze krzywo, to mea culpa, a matryca juz wypucowana, że aż lśni

Tomek69N napisał(a):

Błysk po stroiku też nie przystoi ;) lepiej byłoby bez flesza zdecydowanie.

Zgadzam się z Tobą i Starosta.

Tomek69N napisał(a):

Starosto balans jest do korekty ale niebieskawy grzbiet być może jak najbardziej... Widziałem to wiem co piszę.

Fajnie że Ty to rozumiesz. Czasem takie jest zludzenie koloru śniegu, lub cos takiego, czego nie rozumiem.

Piotrek------
Początkujący
Piotrek------
Początkujący

W drodze do pracy. Wiem, wiem. Żóraw jest nie za bardzo ale "polowałem" na niego baaardzo długo. Nie można podejść go bliżej niż kilkadziesiat metrów. Czyli do albumu :c25

profile.country.en_GB.title
mamakuby
Poszukiwacz

45 - :thumbsup:
Bardzo lubię Twoją galerię. Nie tyle ze względów estetycznych (chociaż również), co sentymentalnych. Pomieszkiwałam jakiś czas w Irlandii i jak zobaczyłam znajome zakątki Galway to aż mi się na sercu miło zrobiło.

Piotrek------
Początkujący

45 - :thumbsup:
Bardzo lubię Twoją galerię.

dziękuje
Pomieszkiwałam jakiś czas w Irlandii i jak zobaczyłam znajome zakątki Galway to aż mi się na sercu miło zrobiło.

A gdzie dokladniej? Jeśli można wiedzieć
A ja wlasnie zaglądalem na Twoja galerie. Super.

profile.country.en_GB.title
mamakuby
Poszukiwacz

W Galway. Piękne miasto z niesamowitym klimatem.

Piotrek------
Początkujący

W Galway. Piękne miasto z niesamowitym klimatem.

Zgadzam się. Ja mieszkam w Clifden. Okolo 80 od Galway. Mam ochotę wybrać się tam w weekend na zdjęcia miasta. Jeśli pogoda...

Piotrek------
Początkujący

Z dzisiejszej wyprawy na lotnisko. Mamo Kuby- czy poznajesz te miejsca?

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

40 za ciasno podług mnie a 44 z kolei przyciąłbym dołu panoramicznie aż do kamienia
edit: ŻURAW :)