Podziel się wrażeniami!
Od niedawna interesuję sie fotografią, wszystkie zdjęcia zamieszczone poniżej zostały wykonane Sony A300. Chętnie usłyszę Waszą opinię na tematy zdjęć.
wszystkie trzy ostatnie
Nie rozumiem, dlaczego ostatnie ?
A co się tej Pani na buzi stało?
Moim zdaniem zupełnie nie kontrolujesz tonacji kolorystycznej. Strasznie pstrokato, 3 jest tak przekombinowana, że to niebo wygląda po prostu sztucznie.
2 - troszkę mogłeś unieść aparat, bo uciąłeś lampę na pierwszym planie i to zepsuło mi harmonię.
Lajam napisał(a):
A co się tej Pani na buzi stało?
Być może coś "takiego" wyszło w wyniku sklejania zdjęć. Potraktowałem to jako eksperyment osoba&HDR
Moim zdaniem zupełnie nie kontrolujesz tonacji kolorystycznej. Strasznie pstrokato, 3 jest tak przekombinowana, że to niebo wygląda po prostu sztucznie.
Takie było moje założenie, również HDR.
2 - troszkę mogłeś unieść aparat, bo uciąłeś lampę na pierwszym planie i to zepsuło mi harmonię.
Ogólnie nie chcę się czepiać, ale fotki dobrze się ogląda jak najdluższy bok ma 800 pxl
A ogólnie jeśli chodzi o 2, kwiatka, to chyba lepiej by wyglądał gdyby był bliżej mocnego prawego dolnego punktu, troszkę zbyt centralnie a poza tym 4 dla mnie wygląda ok
1 rzeczywiscie pomijajac buzie tej dziewczyny to ja bym jej kazala lekko sie na prawo przsunac zeby ta woda jej tak 'do glowy' nie leciala 😜 i to po lewej te galazki z czyms zoltym mi troche przeszkadzaja ^^
jak juz BuBu mowila 800 na dluzszym boku
6 dla mnie tez troche za centralnie i malo ostrosci na kwiatku
pozdrawiam
Z wczorajszej sesji.
ej pajacu dlaczego tam jest moje zdjecie?:D
A co do ostatniego zdjecia to zdecydowanie najlepsze jakie kiedykolwiek widzialem w Twoim wykonaniu ))
7