Podziel się wrażeniami!
Są to moje stare zdjęcia - jedne z pierwszych robionych H-5. Mam jeszcze więcej, ale zaczynam od tych i proszę o radę, co można w nich ewentualnie poprawić. I podstawowe pytanie: czy Wam się podobają
VCL-DH0758 TO NIE JEST OBIEKTYW. Jest to szerokokątny konwerter 0,7 , który zmniejsza ogniskową. W Twoim przypadku podane przeze mnie ogniskowe musisz pomnożyć razy 0,7. Przy fotografii portretowej jego używanie jest zupełnie bezcelowe, zresztą tak jak używanie zoomu po jego zamontowaniu. Jest on przydatny tylko po to żeby minimalną ogniskową aparatu jeszcze bardziej zmniejszyć tworząc obiektyw szerokokątny.
Wrzucam kolejne zdjęcia i czekam na opinie
7 - te oczy. Tylko dlaczego nieostre? A 8 pokazuje, że można ostro.
Tadeusz napisał(a):
A 8 pokazuje, że można ostro.
a żeby nie było, że skupiam się tylko na dzieciach sięgnęłam do mojego zasobnego archiwum i wybrałam kilka "odskoczni"
Straszny dwór nie straszy... A ładny obiekt do zdjęć. Może coś z poniższej wersji?
...i jeszcze taka...
9 - brakuje mu trochę ostrość i byłoby ok
10 - dla mnie najlepsze
11 - w kolorze jest bleee, taki obiekt tylko b&w np. w taki jak propozycja 11 Creatoora
nieporadna napisał(a):
Tadeusz napisał(a):
A 8 pokazuje, że można ostro.
bo 8 było podrasowane, a 7 wydawało mi się, że nie ma potrzzeby - wszystko zależy od monitora - mój chyba ma za ostre kolory ustawione