anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Touchdown

Touchdown-----
Początkujący

Touchdown

Jedne z moich pierwszych fotografii.

41 ODPOW. 41
docentstopczyk
Początkujący

10 - bomba!

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Zgodziłbym się gdyby to było przycięte przed tym białym klombem ale oczywiście jeszcze z tą wodą. Coś w tym zdjęciu jest, no a forum jest od lub do dyskusji ;) Poczekajmy na kolejnych co zobaczą...

docentstopczyk
Początkujący

jeżeli ja miałbym coś z tą fotą robić to tylko naprostować.

postać w tle jest bardzo ważna, a strumień wody w "naturalny" sposób dzieli fotkę na dwie części. to zdjęcie ma swoją historię, anegdotę ... i dlatego jest wg mnie bardzo fajne

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Może i masz Panie Docencie rację i być może się czepiam ale po prostu chciałem żeby mi ktoś wytłumaczył to jak czterolatkowi. Dziękuję więc za to :) albowiem jestem tylko pocztówkowym fotografem i na ulicznej się nie znam...

docentstopczyk
Początkujący

a czy ja si znam? piszę tylko że mi się podoba i dlaczego :D

Touchdown-----
Początkujący

Tomek69N napisał(a):

Sporego ISO nie widać na ostatnim zdjęciu ale opowiedz co chciałeś na tym zdjęciu pokazać, bo do mnie to nie trafia. Czy to Twoja znajoma, zamrożona woda czy dawanie dziewczynce na loda jest tematem? Rozprasza nieco osoba w odległym planie i już pal licho krzywy kadr.

Przede wszystkim chodziło mi o zamrożenie wody, i uchwycenie dziewczynki jak patrzy na spadające krople(choć tak naprawdę to nie patrzy na strumień który widoczny jest na zdjęciu). A co do kadru to na początku osoba w tle również mi przeszkadzała i wycinałem ją, lecz po jakimś czasie stwierdziłem ze jest ona tak samo ważna jak zamrożona woda. Fajnie kontrastuje z jasnymi postaciami z pierwszego planu a poza tym(lecz tego niestety nie widać na zdjęciu) w momencie robienie zdjęcie patrzyła na ten sam strumień fontanny.

Tomek69N,docent stopczyk bardzo dziękuję za wizytę i za wasze uwagi i pochlebne słowa na temat moich fotek.
Wstawiam jeszcze tak dla porównania wykadrowaną "dychę"

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Teraz już sam nie wiem, bo nie lubię kwadratów (tv format) - jestem tradycjonalistą ;) Widocznie obaj mieliście rację. Dzięki za "uobrazowanie" ;)

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

ja dla mnie obie 10 bardzo ladne jednak pierwsza goruje nad druga, a widoczny szum nadaje tylko smaku temu zdjeciu.

Touchdown-----
Początkujący

mat_czok dziękuje za odwiedzenie i za pozytywny komentarz :)

docentstopczyk
Początkujący

wykadrowana 10 IMO o wiele słabsza

"nie lubię kwadratów (tv format) - jestem tradycjonalistą"

jaki TV format?! :shock: ... toż kwadrat to klasyczne i tradycyjne 6X6 ;)