anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Ufosan - Moje wypociny

profile.country.PL.title
ufosan-----
Poszukiwacz

Ufosan - Moje wypociny

Siedziała sobie taka biedna na siatce ogrodzeniowej, więc pomyślałem, że warto by ją uwiecznić, taka śliczna... i oto tego efekt.

PS. Oprócz zmniejszenia i wyostrzenia ze zdjęciami nie było nic robione. Jestem wyznawcą zasady "z aparatu na papier". Do zdjęć dołączony oryginalny EXIF.

43 ODPOW. 43
profile.country.PL.title
ufosan-----
Poszukiwacz

Moja żona opowiada coś siostrze przez telefon.

Szum-----
Początkujący

Cześć Ufosan, skąd ja znam te ważki i wodospady ;) hmm :thumbsup:

profile.country.pl_PL.title
doslav.
Poszukiwacz

Mini wodospadziki się podobają choć 4 jak dla mnie trochę zbyt rozmazana/watowata ;)

A małżonki gratuluję i zalecam nieumieszczanie jej w kadrze razem z jakąś meblościanką (?). Naprawdę nie przystoi :D Ciachnąć i już!..

:thumbsup:

profile.country.PL.title
ufosan-----
Poszukiwacz

Szum napisał(a):

Cześć Ufosan, skąd ja znam te ważki i wodospady ;) hmm :thumbsup:

A może z portalu na "Szu...", a raczej na pewno :-) ,

doslav napisał(a):

A małżonki gratuluję i zalecam nieumieszczanie jej w kadrze razem z jakąś meblościanką.

Stosując się do cennych rad, moja małżonka na tle ..., kto był ten wie (Grajcarek w Szczawnicy, trochę cukrowy, ale takie lubię).

PS. Zdjęcie robione z ręki, wybaczcie nieostrość, ale na statyw nie starczyło miejsca w bagażniku, zdjęcie nieobrobione, tylko zmniejszone i wyostrzone!

profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

1/3 sekundy z ręki całkiem nieźle Ci wyszła ;)

witsu------
Początkujący

Witam!
Pozwolę sobie na surową ;-) krytykę Twoich zdjęć.
1. Na tym zdjęciu przeszkadza mi siatka na dole. Moim zdaniem do usunięcia.
2. Podobnie i tu pokusiłbym się o takie wykadrowanie ważki, żeby nie było widać siatki.
3. Moim zdaniem najlepsze z serii.
Do zdjęć 4 i 5 nie mam zastrzeżeń. Pewnie za chwilę ktoś napisze o centralnym kadrze, ale mnie on nie przeszkadza.
6. Sympatyczne zdjęcie albumowe.
7. Pomysł i wykonanie OK!
pozdrawiam
Witek

profile.country.PL.title
ufosan-----
Poszukiwacz

Hm, jestem troszkę zaskoczony małą ilością krytycznych uwag.
Chętnie bym się dowiedział co poprawić, czego nie ruszać, itp.
Pozdrawiam Ufosan

Creatoor
Początkujący

ufosan napisał(a):

Musiałbyś sam trochę podzielać się w innych tematach i zaglądać do innych galeryjek to i tu byłby większy ruch. To działa w dwie strony 8-)

1-3 Zdjęcia ładnie wizualnie (ostrość, kolor, GO), niestety centralne ujęcia psują całokształt
polecam: http://www.fotografuj.pl/Article/ABC_kompozycji_-_regula_trojpodzialu/id/60

4 Nie wiem jak na to patrzeć :c7 Próbowałem to obracać do góry nogami :smileyhappy: Dziwne ujęcie
5 znów centralne ujęcie

6 już lepiej, wystarczyło jeszcze obciąć (wyeliminować) mebel z lewej strony kadru, który zaśmieca ujęcie i byłoby ok.
7 poprawnie skadrowane, postać stanowi odnośnik wskazujący na wielkość elementów zawartych w kompozycji

rakastan00
Poszukiwacz

Creatoor napisał(a):

ufosan napisał(a):

Musiałbyś sam trochę podzielać się w innych tematach i zaglądać do innych galeryjek to i tu byłby większy ruch. To działa w dwie strony 8-)

Jakoś nie zauważyłam, że to tak działa. Może jest takich osób najwyżej kilka.

Woda fajnie wygląda, ale ta płynąca do góry :c9

ludzik82r
Początkujący

fajna ważka :)